Bejelentkezés

Hétfőtől indul az ajánlások gyűjtése

A helyi választási irodákban ellenőrzik a képviselőjelöltek, polgármesterek, valamint a települési nemzetiségi képviselő-választás jelöltjeinek ajánlásait - írja az MTI.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.ma.hu/belfold/223174/Haromszintu_lesz_az_osszegyujtott_ajanlasok_ellenorzese

Cserszegtomajt érintő részek:

"Hétfőn kezdhetik meg az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlások gyűjtését, az összegyűjtött ajánlásokat három - helyi, területi, és országos - szinten ellenőrzik a választás típusától függően."

"A választási irodáknak három napjuk van arra, hogy az önkormányzati és nemzetiségi választáson indulni szándékozó jelöltek által összegyűjtött ajánlásokat ellenőrizzék.

A választási iroda az ellenőrzés során megvizsgálja, hogy az ajánlóív el van-e látva a választási iroda pecsétjével, sorszámozva van-e, rá van-e vezetve az ajánlást gyűjtő személy neve és aláírása. 

Az ajánlóívre felvezetett adatok alapján a választási iroda azonosítja az ajánló választópolgárt és vizsgálja, hogy van-e választójoga, valamint az ajánlóíven feltüntetett adatai (a neve, személyi azonosítója, lakcíme, anyja neve) a központi névjegyzékben szereplő adataival megegyeznek-e

Az iroda állapítja meg azt is, hogy az érvényes ajánlások száma eléri-e a meghatározottat. Az ajánlások ellenőrzésének eredményéről a választási iroda tájékoztatja a mellette működő bizottságot, amely - legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon - dönt a jelölt nyilvántartásba vételéről, vagy elutasításáról."

Segítőim és én hétfőn (augusztus 25-én) kezdjük az ajánlások gyűjtését. Kérem támogassanak a jelöltséghez szükséges ajánlások összegyűjtésében. Előre is köszönöm.

 

Egy másik, hasonló tartalmú cikk a témában az inforadio.hu-n:

Zaklatás nélkül szabad csak ajánlásokat gyűjteni