Bejelentkezés

lesz-itt-meg-stadion-is  Talán még stadionunk is lesz?       Ez a kérdés akkor jutott eszembe, miután a januári ülés után...
295
kell-a-penz-igy-maradnak-az-adok                Kell a pénz, így maradnak az adók Cserszegtomajon!       Testületi döntés értelmében...
277
illegalis-bevandorlok-tomeges-betelepitese-ellen-hatarozat    Illegális bevándorlók tömeges betelepítése ellen határozat!   A mai testületi ülésen volt egy...
759

Miért menjek el szavazni?

Ezt a kérdést sokan fel fogják tenni maguknak településünkön, és az egész országban holnap reggel 6/00-tól, egészen 19/00-ig. Majd este 7 után, a már lekésett lehetőséget siratják sokan, és bíznak benn, hogy az győz, akire ők is szavaztak volna.

De biztosan lesznek olyanok, akik az eredmény hallatán azzal vigasztalják magukat, az én egy szavazatom úgy sem fordított volna a helyzeten.

Lehet szidni, vagy dicsérni a szavazási törvényt, az indulókat, a pártokat, vagy személyeket, de csak azoknak, akik veszik a fáradságot és elmennek, hogy akaratuknak megpróbáljanak érvényt szerezni. A szavazási jog, lehetőség sokáig nem adatott meg Magyarországon, és nem mi egyszerű emberek dönthettük el, ki, vagy kik érvényesítsék akaratunkat helyettünk.

Holnap, 2014. október 12-én viszont ezt megtehetjük, és legjobb belátásunk szerint voksolhatunk. Lehet a döntésünkkel, már pár hónap múltán nem fogunk egyet érteni, de holnap biztosan mindenki a legjobb belátása szerint választ. Akik otthon maradnak, ők rábízzák azokra a döntést maguk helyett is, akik szavazni mennek.

Véleményem szerint mindenki döntsön maga a saját, családja sorsa felől, főképp ha ezt meg is teheti. Ne hagyjuk ki a lehetőséget, és ne bízzuk másra a véleményünk törvényesítését, tegyük meg magunk azt a pár lépést, ami egy település életében most már ötévente a legnagyobb lépés. 

Mindenkinek jó döntést kívánok, és az indulóknak sok sikert a holnapi naphoz.