Bejelentkezés

Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Mennyi? Mi mennyi?

Mennyi? Mi mennyi? 2017 jún. 17 17:31 #907

 • Idézet
 • Idézet profilkép
Üdvözöllek IDÉZET !

Megérte már az idézeted miatt is véletlenül belenézni ebbe a rovatba !
Ez a legegyszerűbb,legfrappánsabb, legkifejezőbb amit ellehet mondani a polgármester Úrról !
NAGYON TALÁLÓ ! GRATULA !!!!!

"Nem úr, aki nem herdál!"

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 20 09:06 #901

 • ElekesI
 • ElekesI profilkép
 • TÁVOL
 • Hozzászólások: 148
Tisztelt még emberi értékekkel gondolkodó lakók!

A település ilyen jellegű ünnepi megemlékezése szerintem nem problémás, ami viszont igen, hogy ezt megint fű alatt, senkit nem tájékoztatva tették meg. Az megér pár gondolatot kik is lettek meghívva, vajon tettek e hozzá a munkájukkal ehhez a fejlődéshez. Mert azt látni kell a népesség számának a gyarapodása ami egy ilyen címet "okoz". A költségeknek, és a meghívottak névsorának fenn lenne a helye az önkormányzat honlapján, azért van, és nem polgármesteri reklámfilmek tárolására.

Én sem tudtam erről a vacsoráról, és meg sem lettem hívva ha igaz a vacsora híre, de ez nem meglepő, mert így talán az emberekhez is eljutott volna a híre.

Sajnos mint egyszemélyes "ellenzék" nehezen tudom a jogaimat érvényesíteni, éppen ezért kerestem, és keresek olyan szervezeteket, pártokat, mozgalmakat, akik szintén szeretnének lépni egy jobb használhatóbb ország ügyében.
Az adatokat ki fogom kérni, a nevekkel, és a költségekkel együtt a következő testületi ülésre, az önkormányzat minden költése nyilvános kellene legyen, hiszen közpénz, a mi pénzünk.

Egyet értek azzal aki sérelmezte az adót amit fizetünk, pláne ha így van elköltve, de ez majd jusson eszébe mindenkinek aki itt él, kiknek köszönheti ezt a plusz lehúzást, segítek a testületből csak én nem szavaztam meg.

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 19 10:09 #900

 • valaki
 • valaki profilkép
Ez igaz dolog, mindig vannak külömbözö ünnepek, falunap, bor , sör,pálinka,nö, gyermek stb.napok.Ebböl mennyit kapnak érte?
Számlák nincsenek... Az ö kezükbe van a pénzügyi osztály és magukat nem ellenörzik.Ez a pénzügyi dolgot az ellenzéknek kellett vonna megkapnija, de erröl gondoskodott már korábban a fö FIDESZ-sesz amikor átdolgozta az alkotmány és avval együtt megszüntette a korupcios ügyészséget is. Tudta,hogy miért.Menekülteket nem lehet felvenni, mert més a valásuk, de nekik mi? Mi tanultuk a hittan óran ,hogy ne lopj, segitsük meg a rászorulókat...Elöször komunisták , vagy a münkaörségnél voltak biztos...Nincs pénz az útakra, járdákra,világitásra, stb.,csak inni, enni.De addig amig mindenki ezeket az eseményeket látogatja, csak örülnek neki.

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 18 21:42 #899

 • Nagykösség
 • Nagykösség profilkép
A Halászcsárda a térség legdrágább étterme. Bartha tartott egy nyolcvan fős lakodalmat azoknak a VIP. meghívottaknak, akiknek semmi közük nem volt Cserszegtomaj nagyközséggé válásához. Viszont a lóvét költeni kell, mert még azt mondják a népek, hogy fölösleges volt az adóemelés. Másra is lehetne költeni, de ő ehhez ért igazán. Ebben a műfajban jó.

"Nem úr, aki nem herdál!"

(Hogy milyen keretből pezsgőztek, az érdekes kérdés. Ha a polgármesteri keretből ment, akkor a következő testületi ülésen majd jóváhagyatja a cehhet a képviselőkkel. Akik meg fogják szavazni. Utólag. De az is lehet, hogy eldugják majd egy másik rovaton. Nem lenne példa nélküli a mutatvány.)

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 18 14:20 #898

 • nagyközség
 • nagyközség profilkép
Cserszegtomaj nagyközség lett. Volt is erre 80 fős nagy eszem-iszom, vigadalom a keszthelyi Halászcsárda étteremben. Ahol azt ettek ittak a kiváltságosok amit szem száj megkívánt.Hogy kivett részt, azt az ott dolgozó személyzettől lehet tudni. De ki és milyen alapon döntötte el a meghívott vendégek számát? Meghívták-e azokat a cserszegtomaji vállalkozókat, akik a legtöbb adófizetők közt vannak ? Vagy csak a polgármester bűvkörébe tartozókat, a komák a sógorok és a jóbarátok mulattak a befizetett adónkból ? Egyszerűen szánalmas, felháborító, pazarló, rossz gazdálkodásra vall.
Nincsenek pályázatok,nincs koncepció, van viszont rengeteg pénz ami kifolyik. Kapkodás, meggondolatlan költekezés.

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 14 07:42 #897

 • vendég
 • vendég profilkép
Bravó!
Végre valaki kimerte mondani,hogy diktatúra van az országban, a hal a fejénén kezd büdösödni, és nem a farkánál!

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 12 12:39 #896

 • vidék
 • vidék profilkép
A nagy politikai minták, már régóta tapasztalhatóak a kisebb településken is, vannak helyi Mészáros Lőrincek, kétes költségek, és eltitkolt számlák szerződésetk. Nem hiába Magyarország erősödik, vagy legalább is a FIDESZ családok tagjai, rokonai, a többiek meg.........

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 12 01:49 #895

 • Patriota
 • Patriota profilkép
Nincsenek összefüggő fejlesztési elképzelések, ahogy egy önkormányzatnál illene. Egyik év fejlesztésének kapcsolódni kellene a következőhöz, következetesen, mint a fogaskerék. Ehhez az kellene, hogy legyen a testületben legalább egy ember, aki egy évnél hosszabb távlatban tud gondolkodni, és hallgatnak is rá. De ilyen nincs. Ezért kapkodnak, mint aki legyet akar fogni. Pénz van, rengeteg pénz van, de elképzelés, koncepció nincs. Ez a legsanyarúbb fajta szegénység. B.G. réges- rég elvesztette a Fidesz támogatását, már rég megbánták. Az az öt képviselő biztosítja neki az íróasztalt meg a kitűzőt, akik bólogatnak neki. A település erőforrásait gyakorlatilag kisajátították. A költések célszerűségét a falu közössége nem tudja számon kérni, mert azokat nem teszik közzé, annak ellenére, hogy törvény írja elő. A cirkusz pedig megy tovább.

Mennyi? Mi mennyi? 2017 máj. 11 22:20 #894

 • ElekesI
 • ElekesI profilkép
 • TÁVOL
 • Hozzászólások: 148

Mennyi, miért mi mennyi?

 

Röviden talán ez lefedi a település költségvetési sorának tárgyalását, amit a héten hétfőn próbáltam meg egy kicsi jobban körüljárni.

-      február testületi ülés, Posta előtt parkoló rész kialakítására, 3 000 000 Ft bruttó összeg került elkülönítésre.

-      március testületi ülés, Posta előtti parkoló terület kialakítására 3 800 000 Ft bruttó összeg került elkülönítésre.

-      februárban kértem a műszaki leírásokat, esetleg terveket, mi fog megvalósulni, az elkülönített összegből.

-      márciusban szintén kértem adatokat mégis mi lesz ebből a pénzből.

-      áprilisi testületi ülésen jeleztem, a betekintési szándékomat a tervekbe, műszaki tartalmakba 2017.05.08-ára

 

A betekintés eredménye:

Nincs rajz, műszaki leírás, de még csak egy konkrét elképzelés sem a parkolás segítésének a megvalósulásáról, az hogy a burkolat aszfalt, viacolor, vagy esetleg a kettő keveréke lesz e, még nem tisztázott. Még az sem biztos, hogy az út mindkét oldalán vajon meddig fog tartani a parkoló sáv, a Postával nem lett egyeztetve mit szeretnénk, és Ők beszállnak e a költségekbe.  Ami a beszélgetés során elhangzott, az alapján ez a költség lehet sok, de ha a fantázia szüleményei közül a nagyobb tartalmú beruházás nyer, akkor még kevés is a megvalósításhoz. A rajzról, (ami egy helyszínrajzon pár vonal) nem készíthettem fotót, így azt nem tudom megosztani.

Pár kérdés, ami felvetődött bennem, mi alapján javasolta Tolvét Gyula Jogi és Pénzügyi bizottsági elnök az összeg megemelését 3 000 000 Ft-ról, 3 800 000 Ft-ra, ha még az emelés után több hónappal sem tudni, miről van szó. Vajon az árok rendbetétele, és a padka javítása benn az összegben, vagy sem. Ha egy konkrét elképzelés műszaki megvalósulása csak így van körbe járva, akkor a keretösszegek hogy vannak elköltve, ellenőrizve. Bár ebből az „adatszolgáltatásból” kiindulva, ott még komolyabbak a gondok.

Amit már sokszor írtam az önkormányzati költségek elszámolásáról, - Zavaros vízben könnyű horgászni -, ez a véleményem csak erősödött a mostani betekintés alkalmával.

   Ha már rendbe tesszük a parkolást, sokkal veszélyesebb terület, és sokkal nagyobb a forgalma, a COOP bolt környékének, a terület az önkormányzaté teljes mértékben, azon lévő üzlet épülete csak a Coop-é. Gondolom ez a terület is hasonlóan lesz tervezve, és kivitelezve, mint az eddigi munkák. Pedig idén még kaptunk dicséretet is, mint Zala Megye legjobb adatszolgáltató önkormányzata, ha mi azok volnánk, akkor milyen az adatszolgáltatás a gyengébbeknél.

 

A polgármesteri Hivatal épületének a beruházási költsége, amiben a sokadik szétverés lesz megtervezve, a mostanihoz hasonlóan fog alakulni, így ember legyen a talpán aki bármit is megakar tudni, és a megtudottak alapján szeretne meggyőződni a kivitelezési költségek jogosságáról.

 

Ez így nem jó, ezen változtatni kell 2019-ben, a szerződéseket, kivitelezési elgondolásokat, és azok költségeit a honlapon szerepeltetni kell, mindenki számára elérhető módon.

 

 

Bővebben...
Oldal elkészítésének ideje: 0.160 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum