Bejelentkezés

Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: "Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra"

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 dec. 14 14:49 #977

 • Tiszteletdíj
 • Tiszteletdíj profilkép
Kedvem támadt beleolvasni a jegyzőkönyvbe. Mindjárt az elején hiányzik, hogy ki a jegyzőkönyvvezető. Aztán kicsit odébb a képviselői tiszteletdíjakkal kapcsolatos részinformáció: hiányzik a felsorolásból a bizottsági tag tiszteletdíja, valamint a tanácsnoké is.

Nem is olvasom most tovább, mert megfexi a gyomrom. Rápihenek, aztán majd biztos újra olvasgatok belőle.

A jövő évi költségvetéshez javasolnám kiadáscsökkentő tételként: az igazság nem kerül semmibe !!

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 dec. 14 14:32 #976

 • Olvasói észrevétel
 • Olvasói észrevétel profilkép
A jegyzőkönyvet olvasva megemlítenék néhány dolgot. Elekes István képviselő a Közmeghallgatáson is képviselő, és amennyiben a teremben tartózkodik, teljes jogkörrel vesz részt. Az nincs sehol előírva, hogy hova üljön, ha éppen bármilyen ügyben szavazni kell, teljesen mindegy, hogy a terem melyik részén teszi.Hogy nem akar közéjük ülni, azon pedig nem is kell csodálkozni. Az önkormányzati munkából való kirekesztés nem a saját döntése volt, hanem a képviselő testület rekesztette ki mindenből.
Az óvodával kapcsolatos kérdéseknél pedig tiszta sor, hogy a fenntartó az önkormányzat, és igenis rájuk tartozik minden, ami ott történt, illetve történik.
Mi az, hogy nincs beleszólás? Ez csak mellébeszélés, majd pont abba nem szólnak bele !
A "helyi lakos" nevű megjelentekkel kapcsolatban pedig szégyellje magát a hivatal, hogy azt sem tudják, ki az, aki hozzászól. Akkora nagyközség lettünk, hogy a vezetők, a hivatali dolgozók és a képviselők sem tudják, kik laknak itt? Vagy a hangfelvételen egyetlen hozzászóló neve se beazonosítható? Annyira magas a ló, hogy már onnan csak annyit látnak, hogy helyi lakos. A közigazgatás megcsúfolása ez a jegyzőkönyv. Régen ilyenért fejek hullottak volna a porba.

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 dec. 13 20:54 #975

 • Lajos
 • Lajos profilkép
A jegyző hol van ilyenkor, tessék mondani?
(Ha már a polgármester nem tanulta meg az Önkormányzati törvényt.)

És mit csinál ott, ahol van?

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 dec. 12 11:09 #974

 • Hozzászóló
 • Hozzászóló profilkép
Azért van haladás!

Az idén sikerült elkészíteni Cserszegtomaj történetének első olyan jegyzőkönyvét, amiből megállapíthatatlan, hogy kik szóltak hozzá a közmeghallgatáson. Ott mindenkit úgy hívtak, hogy "Helyi lakos". (Pedig a polgámester pedig külön kiemelte, hogy a közmeghallgatás az egy képviselő - testületi ülés.)

Önkormányzati törvény:

52. § (1) A képviselő-testület üléséről jegyzőkönyvet kell készíteni, amely tartalmazza:
a) a testületi ülés helyét;
b) időpontját;
c) a megjelent önkormányzati képviselők nevét;
d) a meghívottak nevét, megjelenésük tényét;
e) a javasolt, elfogadott és tárgyalt napirendi pontokat;
f) az előterjesztéseket;
g) az egyes napirendi pontokhoz hozzászólók nevét, részvételük jogcímét, a hozzászólásuk, továbbá az ülésen elhangzottak lényegét;

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 okt. 14 18:01 #955

 • ellenálló
 • ellenálló profilkép
cserszegi beküldte:
A polgi elméletileg építész, vagy nem?

Az épít és az ész szavakról mindig egyből Barthafalva lánglelkű vezetője jut eszembe. :P

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 okt. 13 17:27 #954

 • Cserszeg & Tomaj
 • Cserszeg & Tomaj profilkép
Ja, a polgi építész, csak bontás szakon végzett. :) Építeni, alkotni nem tud, csak rombolni. Eljátssza a tudatlant, elég, ha a testülete ért hozzá mindegyik szakértő, még az alpolgármester is!
Valamivel elő köll rukkolni, hogy lehessen avatni, meg átvágni. A szalagot, meg minket Falustársaim! :(
A képen látható Cserszegtomaj polgármesteri irodája anno... Büszke lehet rá. Hagyták lepusztulni. A másikra is ez a sors vár? :angry:

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 okt. 12 01:43 #953

 • Tomaji
 • Tomaji profilkép
Úgy látszik, hogy ennek a tervezőjével se tudtak egyeztetni. :)

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 okt. 10 21:40 #951

 • cserszegi
 • cserszegi profilkép
A polgi elméletileg építész, vagy nem?
Hát még szerencse nekem nem tervezett semmit, mert ahogy elnézem az itteni cikkeket, sem a régit nem képes rendben tartani, de az újat sem tudja kezelni.
lehet disznón vette a diplomáját?

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra" 2017 okt. 08 15:05 #950

 • ElekesI
 • ElekesI profilkép
 • TÁVOL
 • Hozzászólások: 148

 

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra"

 

Cserszegtomaj településének régi hivatali épülete, ami a régi tanácsháza címet is viselte, és ahol a mai polgármesterünk, és kedves felesége is dolgozott mára a képeken látható állapotba került. Pedig itt volt a régi időkben egészen 2005-ig a Hivatal, és az orvosi rendelő is. Az épület, ahogy az a képeken is látszik a nem a legmodernebb elemekből épült, és az idő is erősen megviselte.

Bár majd minden évben van egy 4 000 000 Ft-os keret az állagmegóvásra a költségvetésben, 2016-ban az ide szánt összegből nem lett felhasználva egy forint sem, a költségvetési sorokból legalább is ez tűnik ki. Volt a területen elhelyezve aszfaltozási törmelék, építési törmelék, és ember legyen a talpán aki tudja még mi. Mára az egyik oldala kezd kidőlni, a tető több helyen sérült, a fala megrepedve, és az egész épület tele van használaton kívüli lomokkal.

Ez az épület adott helyet, a KMB irodának, mint az a becsatolt 2013-as közmeghallgatási jegyzőkönyv részletből is látszik, de temetkezési vállalkozás bemutató termének is adott helyet. Anno a fűtést is javítani kellett, de a tetőt is több alaklommal adott munkát, víz, és a szennyvízzel együtt.

A 2005-ben átadott, új hivatali épület műszaki állapota ügyében, polgármester által kirobbantott felelős keresés, a helyszínen járva, és a képeket látva is minimum elgondolkodtató. Vajon, ha egy polgármester a rábízott közvagyonnal így gazdálkodik, és hagyja az álagát, és ezzel az értékét ilyen mértékben leesni, az nem hűtlenkezelés. Vagy talán van egy érdeklődő aki szeretne olcsóbban hozzájutni az épülethez, és a hozzátartozó területhez? Szerintem, ezt rövidesen megtudjuk majd.  

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 18-án (tomaji részen) megtartott közmeghallgatásáról készült 1-160/2013. számú jegyzőkönyv javítási pótlapja

Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a KMB iroda átadására november 20-án, szerdán 14 órakor kerül sor, az eseményen a megyei rendőrkapitány is jelen lesz. A körzeti megbízottak már végezték munkájukat a teleház épületében, majd a régi hivatal épületébe kerültek át. Jelenleg még nincs meghatározva, hogy a régi polgármesteri hivatal épülete a továbbiakban milyen célra lesz használva. /2013 közmeghallgatás/

 

Bővebben...
Oldal elkészítésének ideje: 0.179 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum