Bejelentkezés

Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: "Elhallgatta"?

"Elhallgatta"? 2015 dec. 21 13:57 #737

 • igazi meglepi
 • igazi meglepi profilkép
:( Mit tudtok a vezető Ovónéni lemondásáról ! Ő egy igazi gyermek szerető ovódát hozott létre , de már nem bírta tovább ???

"Elhallgatta"? 2015 dec. 18 11:19 #736

 • Olvasó
 • Olvasó profilkép
Önkormányzatunk nagy ívben tesz az önkormányzati törvényre.

"Elhallgatta"? 2015 dec. 18 11:17 #735

 • Vendég
 • Vendég profilkép
A Krónika újság kiadása a már megszokott módon törvénysértő. Ebben osztja az igét a polgármester úr a képviselő társának a törvényességről meg a jogállamról.

"Elhallgatta"? 2015 nov. 22 00:55 #709

 • Presse
 • Presse profilkép
Ha a polgármester továbbra is azt gondolja, hogy a község újságjának ő a felelős kiadója, akkor tudatos törvénysértést végez. (Amihez a helyi jegyző pedig aszisztál.) A magyar törvények szerint nem a polgármestereknek van újságjuk, hanem a közösségnek. Krónikás mindent elmondott, amit erről illene tudni ott fenn az emeleten. Kíváncsiak várjuk a novemberi számot.

"Elhallgatta"? 2015 nov. 17 22:46 #705

 • Meglepetés
 • Meglepetés profilkép
A hibát az követte el - nem egyszer és nem először-, aki számfejtette. Talán a munkájára kellene figyelnie! Nehéz manapság visszafogni a lovakat...de nem lehetetlen! :-)

"Elhallgatta"? 2015 nov. 17 14:07 #704

 • Krónikás.
 • Krónikás. profilkép
A Krónika is megérdemel itt egy méltatást:


A Jegyző Úr már fél szavakból is érti ezt, és nyilván rendezni is fogja az Önkormányzat botlását, amint ideje engedi. (A Polgármesterről nem is beszélve.)

Súgó:
http://docplayer.hu/1406034-Modszertani-ajanlas-az-onkormanyzati-kepviselok-es-a-polgarmesterek-osszeferhetetlensegi-szabalyainak-alkalmazasahoz.html

http://www.localinfo.hu/?module=news&action=show&nid=144840

"Elhallgatta"? 2015 okt. 23 22:20 #697

 • Névtelen
 • Névtelen profilkép
Ez kurva jó egy pofon. NEM TE
VAGY. Igy ismertelek meg örök nyertes :-)

"Elhallgatta"? 2015 okt. 23 22:06 #696

 • Túró Rudi
 • Túró Rudi profilkép
Öcsém /János Rudi/ téged sem lopnak el az eszedért, az egyszer biztos.

"Elhallgatta"? 2015 okt. 23 14:36 #695

 • Vendég
 • Vendég profilkép
A jegyző válasza egyértelmű: Elekes István képviselő nem "jogtalanul hozzájutott" az összeghez, hanem a Polgármesteri Hivatal pénzügyi csoportja ezt az összeget számfejtette, utalványozta, és átutalta számára. Az utalványozást egy második felelős személy még myilván ellenőrizte és ellenjegyezte. Mindezt nem jogtalanul, hanem tévesen. Ez pedig nagy különbség. A hibát nem az követte el, akinek a számlájára a pénz érkezett, hanem aki kiutalta. Ha az újságunk mégis foglalkozik egy ilyen pitiáner üggyel, akkor inkább azzal kellene, akik a szabálytalan utalványozást elvégezték. Hibát viszont ők is követhetnek el. Még jobb volna tehát, ha a község újságjának egy hasábja nem a polgármester szolgálati fegyvereként működne.

"Elhallgatta"? 2015 okt. 23 10:46 #694

 • ElekesI
 • ElekesI profilkép
 • TÁVOL
 • Hozzászólások: 148

A legutóbbi Krónikában megjelent egy lejárató cikk rólam "Elhallgatta - a bíróság döntött" címmel.

Hogy ez mennyire nem igaz, íme röviden a tények:

- 2013 január 31-én magam kértem a tiszteletdíjak kimutatását
- 2013 év elején kaptam az akkori jegyzőtől egy levelet, amiben közlik nem jól számfejtették a tiszteletdíjamat (saját kérésemre hivatkozva, idézet alább), eljárást indítanak az ügyben aminek az eredményéről tájékoztatnak
  A mai napig nem kaptam semmi tájékoztatást, csak az átutalás lett kevesebb kb. 30%-al, a levél becsatolva a bírósági anyagba.
- 2013 év májusában megjelenő kis füzetemben leírtam a pontos összeget, amit elszámoltak, és kiküldtem a saját pénzemen a település 1200 címére, ezt mindenki megkapta, de a honlapomon a mai napig olvasható.
- 2015 május, kaptam egy felszólítást egy összeggel fizessem be, mert jogtalanul vettem fel a tisztelet díjamat.
- 2015 május válaszlevél az ügyvédemtől, természetesen visszafizetem, de kérem az összeg tételes kimutatását.
- 2015 június ügyvédem telefonon is kérte a kimutatást.
- 2015 július az önkormányzat ügyvédje felszólított a fizetésre, de adatokat még mindig nem kaptam.
- 2015 augusztus közjegyzői felszólítás a fizetésre adatok még mindig nincsenek
- 2015 augusztus ügyvédem nem fogadta el a felszólítást, az adatok eltitkolása miatt.
- 2015 október tárgyalás, a tévesen bérszámfejtett tiszteletdíj ügyében.

A tisztelt díj visszafizetése elől nem zárkóztam el sem 2015 májusban, sem 2013 tavaszán, és ezt az egész település láthatta az újságomban, így a bíróság nem tudott mit kezdeni a polgármester feljelentésével. Bár nem kaptam meg a kért adatokat a polgármestertől, de a bíróságtól igen, mivel nekik kénytelen volt kiadni. A bíróság nem is értette miért ülünk ott, ezért került elő a közös megegyezés, mint lehetséges opció.

Szerintem egy normális ember nem fizet be csak úgy egy összeget, ha azt sem tudja az miből jött ki a végeredmény. Ha holnap kapok egy összeget fizessek be 200 000 Ft-ot, azt is fizessem be? Az én tisztelet díjam 0 Ft/hó ebben a ciklusban, és a baráti kör tisztelet díja mennyi? Ezt a mai napig nem tudni pontosan, mert nem kaptam rá választ.

Természetesen az ügy kapcsán, és a lejáratásom miatt, megteszem a szükséges lépéseket, és ha végre meglesz a bírói végzés, azt közölni fogom a tárgyalásról, nem kiszínezve, hanem eredetiben, ahogy tettem ezt az ügyészségi feljelentésem kapcsán is, ahol csúfosan kikapott a polgármester.

Alább a 2013 májusi füzetem részlete és a most megjelent cikk.

 

Bővebben...
Oldal elkészítésének ideje: 0.217 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum