Bejelentkezés

Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Elkerülő út

Elkerülő út 2013 szept. 12 21:56 #168

 • NIKÉ
 • NIKÉ profilkép
Nyugtával.....

De ez a hivatalosan közzétett e-mail, nem az, amit kedves István leközölt a minap...ugye? :-) .... megint ferdítve!

Elkerülő út 2013 szept. 12 21:49 #167

 • ElekesI
 • ElekesI profilkép
 • TÁVOL
 • Hozzászólások: 148
Kedves .........

Ugye ugye jó sok mindent el is ért vele?????,,, Semmit.

Elkerülő út 2013 szept. 12 21:38 #166

 • NIKÉ
 • NIKÉ profilkép
...ugye, hogy ugye?

Hát ezt is a polgármesterünk lépte meg....

www.cserszegtomaj.hu/new/index.php?content=1&item_id=1872

Elkerülő út 2013 aug. 24 07:14 #149

 • Névtelen
 • Névtelen profilkép
Rendben István, most már tudják mit kell csinálni, akkor már csak tenni kell a dolgukat. Hatalmazzák fel, ha polgármesterként nincs elég hatalma, mondják meg neki, mit tárgyaljon, ha polgármesterként nem tudja, csak lépjen már valaki valamit végre. :evil:

Elkerülő út 2013 aug. 23 22:55 #148

 • Bugovics Anita
 • Bugovics Anita profilkép
Kedves Zenóbia!

El kell keserítsem! Keszthely Város Önkormányzata a Cserszegtomaj Község Önkormányzata (Merenics Béle alpolgármester által aláírt)által neki 2010. június 11-én címzett levélben foglalt kéréseket maradéktalanul teljesítette és betartotta. Ezt a levelet az alábbi linkre kattintva olvashatja:

dl.dropboxusercontent.com/s/ino5k1bh94v7...%C3%BCl%C5%91-03.jpg

Kvázi Cserszegtomaj akkori testülete adott erre lehetőséget!!

A testület nem egyértelműen kérte a Rezi u.-elkerülő körforgalmat, hanem választási lehetőséget adott az akkori keszthelyi testületnek.

Ettől függetlenül, nem látom, hogy probléma lenne ez az elkerülő út körforgalommá tétele.

Álláspontom szerint a 2010-es iromány, egy követelőző levél. Ehelyett inkább -és ezt tenném a jelenlegi testület helyében most is- felhatalmazást adnék Bartha Gábor polgármesternek, hogy vegye fel a kapcsolatot Keszthely Város Polgármesterével, és kezdeményezzen tárgyalásokat egy lehetséges körforgalom ügyében! Hivatkozva Európa legnagyobb kiterjedésű községére, Rezire, a már azóta szinte napi rendszerességű balesetekre. ÉS.. mivel valljuk be elsősorban nekünk lenne ez megoldás, így a felhatalmazás addig terjedne, hogy egy esetleges pályázatról is szó lehetne, amely önrészét a 3 település közösen biztosítaná. (Cserszegtomaj, Rezi, Keszthely)

Szinte biztos vagyok benne, hogy megegyezésre kerülne sor!

Elkerülő út 2013 jún. 25 09:52 #112

Köszönöm a szakszerű válaszokat. Jó tudni, hogy vannak, akik végzik a dolgukat és odafigyelnek. De ettől a probléma még fenn marad és nem gondolom, hogy meg kellene várni az első balesetet, vagy akár az út átadását. Azt sem gondolom, hogy a miniszternek kell ez ügyben dönteni, pláne ennek. Elképzelhetetlen, hogy ne lenne egy épeszű szakember egy fokkal lejjebb. De talán addig is szükség lenne egy független szakvéleményre, forgalomszámlálásra (pénzbe kerül, tudom, de talán megéri módosítani a költségvetést) valamint a helyi lakosság tájékoztatására, a nyilvánosság megszólítására, felkészítésére egy demonstrációra, még az út megnyitása előtt, ha pedig nincs foganatja, akkor lehet forgalomlassítást vagy bármi más tiltakozási eszközt bevetni. Itt 120-szal fognak száguldozni a kamionok és autók, a keresztforgalom lehetetlen lesz. Talán a közlekedésrendészet is segíthetne.
Én itt felajánlom, hogy egy csütörtöki vagy pénteki napon reggel 6 és 10 óra között kiülök a kereszteződéshez és húzom a strigulákat. Ha ezt többen csináljuk szervezetten, egy hét alatt lesz egy - nem hivatalos, de valamire jó felmérésünk a helyi forgalomról.

Elkerülő út 2013 jún. 25 00:51 #111

Zenóbia beküldte:
"Mert azt fel sem tételézem, hogy az illetékeseink ezt tudták."
A beruházás tervezésekor valóban nem tudtuk, legalábbis a Képviselő- testülethez ezek az információk nem jutottak el.

Hogy a testületen kívül az önkormányzatunk szervezetében esetleg valaki mást tájékoztatott-e a beruházó , arról nincs tudomásom, bár még ez is megtörténhetett. A kivitelezés megkezdésekor még az előző Képviselő- testület volt az "illetékes", és a munka megindulását követően, amikor már lehetett látni, hogy mi készül, természetesen megpróbáltunk tájékozódni a beruházó és Keszthely önkormányzat által közzétett tervekből. A kép ebből is kirajzolódott, és világosan látszott a probléma, de ugyanebből az is látszott, hogy a községeink igénye jogos.

Gyuk János polgármester úr 2010.-ben -egészségi állapota miatt- már nem tudott dolgozni, de a testületünk a község fontos ügyeit ennek ellenére kézben tudta tartani, többek között ezt is. A csomópont ügyében két település volt érintett, Rezi, és Cserszegtomaj. Ezért felvettem a kapcsolatot Rezi község polgármesterével. A két település képviseletében közös megkeresést fogalmaztunk meg egyrészt az elkerülő út beruházója, másrészt Keszthely Város Önkormányzata számára.
(A levél munkapéldánya itt elérhető, az aláírt példányt mindkét címzett számára elküldtük.)
dl.dropbox.com/s/ino5k1bh94v7y05/Elker%C3%BCl%C5%91-03.jpg"

A cél az volt, hogy a két kereszteződés közül, (amelyek néhány 100 m-re vannak egymástól), legalább az egyikben körforgalom épüljön. Való igaz, hogy az új elkerülőn egyszerű járműosztályozós besorolás volt tervezve, azonban a Csapás úti csomópontban Keszthely Város Szabályozási Terve is tartalmazza a körforgalmat. Erre hivatkoztunk a megkeresésünkben.

A két község hivatalos megkeresésére sem a beruházó, sem a szomszédos város önkormányzatának hivatala nem válaszolt, amely amellett, hogy szakszerűtlen, (mondhatnám törvénysértőnek is) egyúttal rendkívül udvariatlan eljárás. Mindamellett mind a partner község vezetése, mind önkormányzatunk Képviselő- testületének többsége el volt szánva arra, hogy minden létező fórumot felhasználunk a két község ezen igényének érvényesítésére. El voltunk szánva egy határozottabb, karakteresebb fellépésre.
A nyári szabadságolásokat követően jött az önkormányzati választás, és onnantól már a következő testületnek van rálátása arra, hogy mi történhetett a 2013.-as minisztériumi válaszig. Egy megkezdett, folyamatban lévő ügyet hagytunk hátra, amely azután -a kezdeti várakozásainkhoz képest- a folytatásban már másképpen alakult, több más akkoriban kibontakozó elképzeléshez hasonlóan.
Utolsó szerkesztés: 2013 jún. 25 10:40 Beküldte Merenics.Béla.

Elkerülő út 2013 jún. 24 21:56 #110

 • ElekesI
 • ElekesI profilkép
 • TÁVOL
 • Hozzászólások: 148
Kedves Zenóbia,
A honlapon található a 2013-as januári testületi anyagban a 24. pont, ebben írtam az önkormányzat és a minisztérium közti levél váltásról a körforgalom ügyében. Ide másoltam, hogy ne keljen keresnie. Sajnos a miniszterelnök asszony levele lehangoló ebben a témában, és nem nyújtott segítséget a körforgalom ügyében.

24, 71. számú főút elkerülő szakaszán körforgalom létesítése ügyében tájékoztatás

Keszthelyt elkerülő főút, és Cserszegtomaj, Rezi település megközelítésének főbb útja kereszteződése. Sajnos nem sikerült elérni, a két településhez elsődlegesen használt út, és az elkerülő kereszteződésének, körforgalommá alakítását. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője Németh Lászlóné, levelében említi, hogy hazánkban sok olyan útkereszteződés üzemel baleset nélkül, mint amilyen ez a hagyományos négyágú kereszteződés lesz. Bár a levél azt is megfogalmazza, hogy indokolt esetben, már az átadás után, biztonságos közlekedés érdekében a szükséges beavatkozások gyorsan elvégezhetőek. Csak remélni tudom, nem azt jelenti ez a pár sor, ha lesz baleset, akkor gyorsan kész lesz utólag a körforgalom????? Vagy esetleg kap egy lámpát a csomópont??? Ezek a kérdések remélem nem lesznek megválaszolva, és nem történik baleset, ami az átépítést szükségessé teszi.

Elkerülő út 2013 jún. 24 13:17 #107

Több mint fél éve figyelem a Keszthelyi és az elkerülő út csatlakozás építését, de nem szakember lévén, azt gondoltam, biztosan én látom rosszul. Mostanra viszont már bizonyossá lett, hogy ott nem körforgalom segíti majd az autósokat. Ami egy rémálom, mert rengeteg statisztika és felmérés bizonyítja, hogy a lámpáson kívül a körforgalom a legbiztonságosabb kereszteződés. Ebben az esetben pedig pláne az lenne, mert Keszthely felől egy dombra fut fel az elkerülő út, tehát a szinte beláthatatlan a forgalom, amin nem javít a beültetett szántóföld. Ott ugyanis - mivel az a dolguk - másfél méteres növények nőnek.
Tudom, hogy ez nem egészen Cserszegtomaj kompetenciája, de Cserszegtomaj - és Rezi és a többi ebből az irányból közlekedő település - felelőssége, hogy kiálljon polgárai biztonságos közlekedésének lehetőségéért és tiltakozzon e buta megoldás ellen, akár anyagi áldozatot is vállalva. Még nem késő korforgalommá alakíttatni a kereszteződést. Még akkor is, ha a tervezésnél nem kérdezték meg a szakembereinket. Mert azt fel sem tételézem, hogy az illetékeseink ezt tudták.
Oldal elkészítésének ideje: 0.143 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum