Bejelentkezés

Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

Téma Megválaszolása: Utak állapota

Név
Tárgy
Boardcode
B) :( :) :cheer: ;) :P :angry: :unsure: :ohmy: :huh: :dry: :lol: :sick: :silly: :blink: :blush: :oops: :kiss: :woohoo: :side: :S :evil: :whistle: :pinch:
Hozzászólás
Nagyítás /  Kicsinyítés
Kód beütése

Téma előzmények: Utak állapota

Az utolsó x hozzászólás 6 hozzászólás - (Utolsó hozzászólás fenn)
2013 jan. 26 13:50 #41

ElekesI

ElekesI profilkép

Kedves Fórumozó!

Nagyon sok jó ötlete van e témában, az iskola igazgatónőjével a jövő héten fel is veszem a kapcsolatot, hogy mi az ami ebből megvalósítható, véleményem szerint akár minden elképzelés hasznosítható az írásából. A rendőri szerv bevonása nem is okoz nagy gondot, hiszen most van folyamatban, a rendőrőrs új helyre költöztetése, és mivel van helyi lakós a rendőreink közt, biztosan szívesen segít, a tájékoztatásban. A világító kütyük, meg nem szabad, hogy gondot okozzanak, egy ekkora pénzkerettel gazdálkodó településnek.
Sajnos az úton babakocsit toló anyukák ügye, már nehezebb dió. Hiszen nincsenek járdák, és a polgármesterünk, és pár képviselő, ahelyett hogy a járdák hosszát növelné, most is egy kirakat projekt finanszírozása mellet döntött. A "Zöldben Gondolkodik" pályázat önrészéből, jó pár száz méter járdára futotta volna.
2012 dec. 19 13:38 #28

Zenóbia

Zenóbia profilkép

Örülök, hogy más is így látja, de
- én csak 4 éve lakom itt, kevés embert ismerek
- gyerekem sincs
- legfeljebb a helyi nyugdíjas klubban tudom terjeszteni az igét.

Ha másként lenne, mondjuk valamilyen helyi potentát lennék, az alábbiakat tenném:
- megkeresném az iskola igazgatóját az ötlettel,
- megkeresném a helyi rendőrkapitányság illetékesét
- velük együtt próbálnék játékos demonstrációt rendezni, hogy élesben is lássák a gyerekek a veszélyt
- kitalálnék egy jó szlogent az egészhez, ami kedvet csinál a srácoknak (mert az tudom, hogy egy kamaszra a ronda fényvisszaverő sárga mellényt nem lehet ráadni)
- szponzort keresnék a vílágító kütyük finanszírozására (ez kb. 300.- Ft/db, igaz, hogy kutyák számára árulják, de remekül működik, egy helyes piros szivecske, ami villog, karabinerrel bárhová felcsatolható)
- megkeresném a helyi TV-t rádiót, vagy esetleg országosakat is (ennek népszerűség és akár szponzor találás miatt is van értelme)

Ha ez sikeres, akkor jöhet a következő népszerűség és népsűrüség) fokozó projekt, mondjuk a babakocsit szórakozásból országúton tologató kismamák.
2012 dec. 19 12:53 #27

Névtelen

 profilkép

Kedves fórumozók,

Az éjszakai közlekedés országos problémája, sajnos nálunk sem jobb az átlagnál. De valóban jó ötlet lenne a gyerekeknek akár osztályfőnöki órán egy KRESZ alapjait bemutató oktatás. Még mikor gyerek voltam, ami bevallom nem mostanában volt. :( Akkor divat volt az ilyen jellegű oktatás. Bár a régi MHSZ órákat nem pótolta, de hasznos volt. Lehet ha megkérdeznénk az iskolába járó gyerekeket, természetesen a felsősöket, nem tudnának pár szinte alap kérdésre válaszolni. Mint például melyik oldalon kell gyalogosan közlekedni az úttesten, vagy melyik irányba kell esőként elnézni, ha át akarunk kelni az úttesten, stb....
De ha beszélünk róla, és csak egy családban érzi úgy a szülő beszélnie kell a gyerekekkel, már elértünk valamit. Mert hiába az iskola, a szakkörök, baráti társaságok, nagyszülők, ezt a témát a családban kell elsőként előhozni, és beszélni róla, nem különben példát mutatni a mindennapokban gyermekeinknek.

Elekes István
2012 dec. 18 18:22 #25

Tamás

 profilkép

Igen, és van aki ezt még tudja "fokozni" azzal, hogy a menetiránynak háttal gyalogol. Szembe sétálva talán még esélye lenne észlelni, az autós nem látja...
2012 dec. 18 10:09 #24

Zenóbia

Zenóbia profilkép

Addig is, amíg sikerül megoldani az utak állapotát, ne adj ég, járdák építését, a helyi közlekedést, javasolnék egy felvilágosító kampányt főleg a gyalogosok részére. A mostani divat - fekete, szürke öltözet - a korai sötétség láthatatlanná teszi őket az autósok számára. Ma már ezer féle világító, fényvisszaverő eszköz kapható akár fillérekért is. Ez egy hátizsákra szerelve, kézben tartva sokat segíthetne. De még egy bekapcsolt mobiltelefon is ad annyi fényt, hogy az feltűnő legyen. Ha az iskolásokat sikerülne meggyőzni - akár ingyen adva egy-egy ilyen dolgot - ők majd rábeszélik a nagymamát, nagypapát ;)
2012 nov. 05 16:59 #20

Vajonki

Vajonki profilkép

Kedves István,

A ma reggeltől leesett csapadék már nyomokat hagyott a gyönyörűen elegyengetett utca felületén. A kis eső még nem jelentett gondot, azonban a nagyobb mennyiségű csapadék a lejtős talajon kimos mindent. Relatív rövid időn belül. A tegnapi szép fotó bizalommal töltött el, sajnos ma délután már ez a kép fogadott :(
javtsutn2.jpg


javtsutn6.jpg


javtsutn5.jpg


javtsutn7.jpg
Csatolmányok:
Oldal elkészítésének ideje: 0.115 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum