Bejelentkezés

Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: szemétügy

szemétügy 2016 ápr. 29 10:36 #824

 • szomszéd
 • szomszéd profilkép
Közmeghallgatás, egyik oldalon be, a másikon ki!
Tabutéma: Kárpát utca, Okkerbánya nem érdekel senkit se.Jó kép, láthatoság a vendégeknek.

szemétügy 2016 ápr. 28 15:33 #821

 • nyugat-európa
 • nyugat-európa profilkép
Ha egy kicsit is utána nézünk a szemétszállítási dolognak szűk környezetünkben, láthatjuk, hogy tőlünk nyugatra egyre drágább a szemétszállítás.Ausztriában, Németországban, Hollandiában nagyon szigorú a szelektív szemét szállítás. A szállító belenéz a zsákba, a nem oda való vagy nem tisztán belehelyezett mü.a dobozokat vagy nem viszik el, vagy extra fizetnek érte.Volt szerencsém látni, hogy a szelektív szemetet nem a telekhatárra helyezték ki, így a szemetes embernek kellett kb. 30 m-ről a szemétszállító autóhoz kihordani, ezt ő írásban rögzítette és a tulajdonosnak 80 EURO-ba került. Szemétszállítás ügyben úgy gondolom, sok behozni valója van a magyaroknak. Nézzünk csak körül Keszthelyre , Hévízre,( ne adj isten távolabbi helyekre ) menet körbe. Mindenhol szemét van kidobálva. Szégyen ránk nézve, a turizmusra nézve.Sajnos nem volt elég a rendszerváltás óta eltel néhány évtized sem, hogy rendet, tisztaságot tanuljunk, csak a büszkesége maradt meg a magyarnak, de az akkora, hogy az orrába belesik az eső olyan magasan hordja.Sajnos eltunyultunk, csak elvárunk panaszkodunk és mi magunk nem teszünk semmit sem.Ha visszatekintünk 40-50 évet, nagyszüleink, szüleink idejében ez máshogy volt. Igaz, hogy azóta modern világban élünk, ami természetesen nagyon jó, de magától nem működik semmi sem.Mi vagyunk a felelősei mindennek. Ha nem tettünk eddig semmit sem, hát akkor nem maradt más hátra, mint fizetni ezért. Ideje lenne végre felnőni nyugat- európához, ha már erre szavaztunk !

szemétügy 2016 ápr. 03 11:28 #795

 • Elöljáró példa a megoldásra
 • Elöljáró példa a megoldásra profilkép
Vigye mindenki az önkormányzat melléképülete mellé a lomjait, a polgármester ócska BMW-je már ott van, köré lehet pakolni.

szemétügy 2016 ápr. 02 11:38 #794

 • előnytelen szerződés
 • előnytelen szerződés profilkép
A lomtalanítás most is számtalan településen működik az országban, elég csak rákeresni a hirdetményekre a NET-en. Pedig nem valószínű, hogy kizárólag Cserszegtomajt érintette (hátrányosan) a "jogszabály változás". A Zalaispa üzletszabályzata szerint a lomtalanítás körülményeit az szabja meg, hogy milyen szerződést kötött vele az önkormányzat. (Na ezt tényleg jó volna látni, csak sajnos nincs közzétéve az önkormányzat szerződései között, merthogy egyetlen egy sincs közzétéve, pedig kötelező volna. Illetve nem csak volna. De mi lenne, ha mindenféle szerződéseket elkezdene olvasgatni a paraszt, és akkor esetleg még az is megfordulna a fejében, hogy mitől került tizenhárom millába egy garázs például?)

Sajnos a Polgármester úr és a Zalaispa igazgatója a közmeghallgatáson sem bírták kibontani az idei lomtalanítási témát. Hogy akkor miért lett oda meghívva, az egy rejtély. Talán hogy emelje az est fényét.

szemétügy 2016 ápr. 02 09:36 #793

 • előnyös szerződés
 • előnyös szerződés profilkép
Tisztelt Fórumozók ! A helyi Krónikában megjelent információ "jogszabályi változások"-ra hivatkozva arról szól, hogy lomtalanítás majd előreláthatólag ősszel lesz. Aztán azt csiripelték a madarak, hogy nem is lesz, mert az új mellesleg sokkal drágább hulladékszállítási szerződés nem terjed ki erre a szolgáltatásra, esetleg, ha fizet érte valaki. Kissé kitágultak a pupilláim a "valaki" hallatán, akinek fizetni kell, mert a zsigereimben éreztem, hogy ismét lehetek én is megint "valaki". Megkérdezem ismét, sokadszor, hogy hányszor lehet azt a szerencsétlen Valakit átverni, megvezetni és megsarcolni?
A jogszabályokat a képviselő testület alkotja, de mindig úgy hivatkoznak a jogszabályokra, mintha az valami más bolygóról idepottyant váratlan csapás volna. Pedig az itt helyben megalkotott, előre eltervezett övön aluli ütés, amit szegény Valaki fog megfizetni.

szemétügy 2015 okt. 18 10:29 #693

 • Névtelen
 • Névtelen profilkép
Így valahogy:)) Bár én elolvastam az idevonatkozó törvényt, a Zalaispa általános szerződési feltételeit és egyik sem zárja ki, sőt lehetőségként említi a 35 l-es lehetőséget. Megértem azt, ha egy szolgáltatás díja emelkedik, azt nem értem meg, hogy ennek ódiumát miért megint a legkiszolgáltatottabb, egyébként sem könnyű helyzetben lévő embereknek kell csak viselniük. az önkormányzatnak nem hatóságként, hanem érdekvédelmi szervezetként kellene működnie az összes falubeli érdekében, igazságosan.

szemétügy 2015 okt. 18 00:38 #692

 • Adófizető
 • Adófizető profilkép
A beadványok nem tartoznak a kedvenc olvasmányok közé. Csak a papírpénz.
Voltak szép idők, mikor jövője volt még a falunknak, de most már nincs, és így nem is lesz. A döntések nem értünk vannak, hanem azért, mert kötelező feladatokban döntéseket kell hozni. Feltartják a kezüket, aztán tesznek rá, hogy mi lesz. Ezt is eldöntöttük címszóval lapoznak egyet, és következik a magyarázat, amiben minden mondatba bele van szőve a "törvény" meg a "jogszabály" kifejezés, amitől halálosan komolynak hangzik a maszlag, de a törvény, az nem egy intézmény, hanem van neve, száma stb. Ettől aztán a tudatlan - törvény tisztelő, de nem ismerő népek elájulnak, és bólogatnak, hogy lehet, hogy minden romlik, de legalább törvényes. Pedig nem. Nem épülünk, hanem leépülünk.

szemétügy 2015 okt. 13 23:41 #690

 • Névtelen
 • Névtelen profilkép
szerintem az Önkormányzatban csupa szerencsés ember ül, aki nem egyszemélyes háztartással kűzd, de én igen és nyilván sokan vannak a faluban, akik hozzám hasonlóak, ezért az alábbi levelet küldtem el a jegyzőnek, de az olvasásról sem kaptam visszaigazolást, szeretném, ha közüggyé tennénk a kérdést.

T.
Cserszegtomaj Önkormányzat Jegyzőjének


Tisztelt Jegyző!

Nyolc éve lakom ebben a szép faluban és most a harmadik szemétszállítási céggel kerülök szerződéses viszonyba úgy, hogy a szerződési feltételeket el kell fogadnom, azt helyettem Önök tárgyalják le. Vállaltam is ezt abban a hiszemben, hogy az én érdekemben szerződnek, bár ez minden váltásnál anyagi hátránnyal járt. Egészen mostanáig a 35 literes edényre megszabott legalacsonyabb díjat fizettem, tekintettel arra, hogy egyedül élek és a nyugdíjam is olyan összegű, amit ez indokol. Miután komposztálok, szelektíven is gyűjtöm a hulladékot, sokszor még ez a mennyiség sem tette indokolttá, hogy az edényt hetente kitegyem.

Kb. 2.5 órás várakozás után a Zalaispa ügyfélszolgálaton sikerült megtudnom, hogy ez a lehetőség megszűnt, mert Önök úgy kötöttek szerződést, hogy abban csak 60 ill. 80 literes edények szerepelnek. Sok honfitársammal ellentétben bennem fel sem merül, hogy ennek esetleg más oka is lenne, mint az egyszerű oda nem figyelés. De mivel ezzel számomra anyagi kárt okoztak, kénytelen vagyok azt kérni, hogy ezt a különbözetet vállalják át, akár segély formájában, akár a gépkocsiadó csökkentésével, vagy bármilyen más módon.

Kérem, hogy most ne takaróddzanak a szokásos ürüggyel, hogy a ’testület így döntött’, mert ez már igen unalmas és átlátszó, hiszen tudjuk, hogy ott nem szakemberek ülnek. Ezért lett a házamon a tervezett helyett egy ronda tető, ezért hagyták félbe az Iskola u. útfelújítását, vezették el a csapadékot teljesen szabálytalanul, úgy hogy minden eső alkalmával a forgalom a postaládámig veri fel a sáros vizet. Ezért nincs megoldva a zöldhulladék elszállítása vagy egy hordozható aprítógéppel való helyi feldolgozása. Szégyenszemre a környéken szinte már csak egyedül vagyunk, ahol még mindig égetéssel lehet szennyezni a levegőt.
Oldal elkészítésének ideje: 0.145 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum