Bejelentkezés

Álláslehetőség Cserszegtomajon! (vélemény)

Már korábban közölt állás felhíváshoz kell, hogy pontosítsak pár dolgot mielőtt valaki azt hinné csak úgy felvételt nyerhet. Kedves honlap látogatók, a 2013-02-19-ei rendkívüli testületi ülés anyagában lesz csak szó, az állás tárgyában hozott döntésről. Viszont, hogy ennyi megkeresést kaptam ez ügyben, úgy gondoltam nem váratom a kíváncsiskodókat a testületi agyag beírásával.

 


A 19-ei testületi ülésen, csak úgy került napirendre a téma, hogy én voltam, aki soron kívüli tárgyalását kértem a hirdetésnek. Engedtessék meg nekem, egy kis történelmi áttekintés e témában. Még tavaly volt egy művelődési szakember Cserszegtomajon, aki feltűnt a semmiből, bár szó volt egy segítőről, aki kitakarítani segít, és nyitja, zárja a tele-házat, és a kultúrházat, ha arra szükség van. Ezzel szemben felvett polgármester úr, egy diplomás munkatársat, aki 6 órában annyit keresett majdnem, mint a már lassan 9 éve ebben a munkakörben dolgozó, munkatársa. A testület nem hosszabbította meg a szerződését a nyár végén. Itt csak megjegyezném a döntés úgy született, hogy én nem voltam ott ezen a testületi ülésen, így aztán nem is tudtam befolyásolni a döntést.

Ott elhangzott, egy számomra is elfogadható ötlet, miszerint egy SEGÍTŐRE van szükség, mint anno, aki segíti Süliné Elekes Éva munkáját. A 2013-as költségvetés elfogadása során, be lett tervezve egy közfoglalkoztatott státusz, 10 hónapra, 95%-os állami támogatással. A költségvetés elfogadásra került, ebben a formában, akkor még szó sem volt erről az álláshirdetésről. Egy diplomás közművelődési munkatárs, évi költsége 2 600 000 Ft körüli összeg, ha az elfogadott közmunkavállalót alkalmazza az önkormányzat, akkor ez az összeg 135 000 Ft.

Magyarországon rajtunk kívül nincs olyan falu, ahol két közművelődési munkatársat alkalmaznak. Vajon miért?  Mert nincs rá szükség, felesleges pénzkidobás!!! A legjobb az egészben, hogy a pályázat a közfoglalkoztatott munkavállaló ügyében, majd csak április elején dől el. Így ha nyerünk, és március eggyel már dolgozik az új kollega is, akkor három közművelődési szakemberünk lesz, a jelenlegi egy helyett, aki már jó pár éve egyedül látja el ezt a feladatot.

No, ez már viszont röhejes!!!!!!!!!

Pár elhangzott érv, képviselő társaimtól, vajon minek is van szükség egy ilyen „erősített” közművelődési csapatra:

-    Molnár Gabriella: Azért van szükség a közművelődési plusz munkatársra, ha egyszerre két helyen lesz rendezvény, akkor legyen mindenhol szakember.
-    Palkovics Zoltánné: A sok 2013-as program miatt kell a segítő, a már meglévő munkavállaló mellé.
-    Szeles András: A programok színvonala, és sokasága miatt kell egy plusz fő.

Nem egy plusz fő lesz, ha a pályázat is nyer, hanem kettő. Nem hinném, hogy egyszerre lesz két helyen is falunap. A 2013-as közművelődési munkaterv, ami csak terv - nem biztos hogy megvalósul maradéktalanul - 80%-ban csak egy kulcsos embert igényel, aki beengedi a szereplőket, oktatókat, de van olyan program, ami az óvodában van. A terv, a honlap testületi anyagában olvasható. Így azt kell mondanom, az érvek nem állják meg a helyüket.

Akkor miért is van szükség hirtelen, egy közművelődési szakemberre, pont mostanság???

Aki idáig elolvasta cikkemet, annak elárulom, a jelenlegi munkatárs neve Süliné ELEKES Éva. A neve miatt, mert ő is Elekes, mint Én. A képviselővé válásom óta lett csak nyilvános, sok közpénzen történő munkavégzés, pályázat, jutalmak, és sorolhatnám az egyeseknek fájó tényeket. 2013 január 31-én írt levelem, ahol a képviselők javadalmazását, és a 2010, 2011-es jutalmak összegének adatait kértem, gondolom már sok volt egyeseknek. A testületi ülés előtti, pénzügyi bizottsági ülésre meg sem hívtak, pedig az adatkérő levelemet tárgyalták, természetesen nélkülem. Mivel velem nem tudnak mit tenni, ezért megtámadták aki alkalmazásban áll, ismét.

Ez a fajta, próbálkozás, és sorolhatnám a többi szánalmas ténykedést, nem fog eltántorítani attól, hogy végre nyíltak legyenek a dolgaink. Mivel tudom, hogy a testület többi tagja, és a polgármester úr is olvassa honlapom, le kell írnom, nekem vannak elveim, amiket nem fogok sárba tiporni, senki kedvéért. Eddig sem tettem.

Bár tudom fájni fog pár „prominens” embernek a faluban, de azt kell mondanom 2014. októberig el kell viselniük, és az általam végzett munkát, ami sok időt, energiát, igényel tőlem. Mivel megfogadtam, ha képviselő leszek, a testületi munkánkat nyilvánossá, számon kérhetővé fogom tenni.

Zárszóként csak annyit írnék, a pályázaton gondolkodóknak, nem csodálkoznék, ha már most is meglenne a nyertes, akár csak az előző munkatárs esetén, valamelyik barát, ismerős, haver, vagy felesége személyében.