Bejelentkezés

Döntés született, az új közművelődési szakember marad, a régi távozik

2013. augusztus 8-án rendkívüli testületi ülésen a 8. napirendi pont témája: Süliné Elekes Éva közművelődési szakember munkaviszonyának megszüntetése volt.

{fshare id=164}

A testület elé került a két fél által aláírt megállapodás, amely a polgármester és húgom közös megegyezéssel történő munkaviszonyának megszűnésének feltételeit foglalta magába. A több mint 9 éves munkaviszony után Süliné Elekes Éva, az elbocsájtás esetén járt juttatásnál alacsonyabb összeget kért.

A döntéshozatal előtt Kőműves Károlyné képviselő asszony szót kért, elővette írását, amelyet fel is olvasott.  Személy szerint teljesen egyetértettem vele. A polgármester kényszerítette ki ezt a helyzetet, ahol már nincs más út, Évinek mennie kell, de nem a munkája, a rátermettsége miatt, hanem mert pillanatnyilag győzött a zsarnokság, az aljas számítás és a hatalomvágy No és 2014-ben jön a választás, így nem jó ha olvasható az Elekes név az önkormányzattal kapcsolatban, rendezvények, krónika, honlap, tanfolyamok vagy bármely egyéb ügyben.

A beszéd után Román Erika képviselő asszony átadott egy levelet majd annak felolvasására kérte a jegyző asszonyt, amelyet a II. Cserszegtomaji Nyári Gyermektáborban lévő gyermekek szülei írtak a Polgármesteri Hivatal részére. A tartalma, a hála és az őszinte elismerésről szólt, mellyel Évi és az Ifjúsági Klub fiataljai 2 héten át hetente több mint 70 gyermek számára felejthetetlen élményt nyújtottak.  

Polgármester miután szembesült Évi népszerűségével, már el is vetette volna a napirendi pont tárgyalását, de ezt önhatalmúlag nem tehette meg, amire kénytelen voltam felhívni a figyelmét. Mindenki, aki a településen él tudja, az elbocsátás fő oka, hogy én, a testvér olyan adatokat is közlök ezen az oldalon, ami sehol nem volt eddig olvasható, és gondolom nem is lesz soha. Erre természetesen a válasz az volt, ne gondoljam, hogy Őt település első emberét érdekli mit írogatok, azért csak fel akart jelenteni, ami innen nézve kissé fura. Majd a húgom rágalmazása, miszerint egy biankó szerződést akart vele aláíratni, eset kútba. Jelenlévőként elmondta Évi, hogy egy előre egyeztetett szerződés tervezetről volt szó. Természetesen erre nem tudott mit mondani, hanem öt perc szünetet kért, és elrobogott telefonos segítséget kérni, akár csak Vágó István műsorában-. Az egész napirendi pont több sebből vérzett, olyan megállapodás lett kötve, amihez a testület jóváhagyása is jó lett volna, legalábbis etikai okból.

Kis szünet után a testület jelenlévő tagjai egyöntetűen megszavazták a megállapodás elfogadását. Én tartózkodtam.

Összegzésként csak annyit mondhatok: Az új közművelődési szakember, aki lassan fél éve itt van, jelenleg még, mint a Hévízi Kistérség munkatársa, szeptembertől elfoglalhatja hivatalosan is a helyét településünk közművelődési szakembereként, hiszen Évit sikerült kirakni. No ez mi?