Bejelentkezés

2013. december 09-i rendkívüli testületi ülés

1 Önkormányzati tulajdonban lévő vízi közművek térítésmentes állami tulajdonba adása.

2 Közvilágítás berendezések aktív elemeinek karbantartása

3 Hófúvás elleni rács beszerzése. 

1 Önkormányzati tulajdonban lévő vízi közművek térítésmentes állami tulajdonba adása

Cserszegtomaj ivóvíz közműveinek nettó értéke 2012 december 31-ei forduló nappal 58 908 675 Ft, szennyvíz közművek nettó értéke: 1 060 322 686 Ft.

Önkormányzatunk előzetesen nyilatkozik, hogy amennyiben a Nemzeti Vagyonkezelő állami tulajdonba vételi szándékával megegyezik, és a hatályos jogszabály lehetővé teszi, térítésmentesen, állami tulajdonba kívánja adni.

Sajnos a jogszabályok még nem egyértelműek, miként kell a tulajdonba adás után a közműveket karbantartani, és egyáltalán kell e, hiszen nem a település tulajdona lesz. A koncessziós díjakból finanszírozott csatornázások is így véget értek, hiszen ennek a közmű vagyonnak a használatából befolyt összeg volt a fedezete, ezeknek a munkáknak. Egy kicsit olyan ez az állami tulajdonba adás, mit az iskolák esetében volt, még nem teljesen tiszta miként is fog tovább működni a rendszer, de az biztos működni fog.  

2 Közvilágítás berendezések aktív elemeinek karbantartása

Ezt a napirendi pontot már tárgyalta a testület, de nem voltak egyértelműen tisztázva a szerződés tervezetek a benyújtó cégek részéről. Így a testület hiánypótlás címén visszaküldte, az anyagokat. 

Cserszegtomajon 479 beépített fényforrás, mint aktív elem, karbantartására kértünk ajánlatot. A karbantartási szerződésben, 1 db lámpatest cseréjének a költségét szerepeltettük.  

A pályázó cégek közül:

-AC Energy Kft-Szavelektro kft 1023 Budapest ajánlata: 1500 Ft/lámpatest/év+Áfa

-Vatt-Eta Kft 7627 Pécs ajánlata: 1510 Ft/lámpatest/év+Áfa

-EH-Szer 9027 Győr ajánlata: 2000 FT/lámpatest/év+Áfa

A nyertes pályázó szerződés tervezetét egy kicsit ki kell egészíteni, és abban az esetben megköthető vele a megállapodás, hangzott el az ülésen. Két pont ami a szerződés része kell legyen, a 24 órás ügyelet, és a bejelentési lehetőség, e-mail, és telefonos formában. 

3 Hófúvás elleni rács beszerzése

Hófúvás elleni háló beszerzése mellett döntött a testület, bár nem ment akadálymentesen a beszerzése, mert nem mindenki értett egyet vele. Volt, aki várni akart a beszerzéssel, és volt aki a közútkezelő kihelyezését szorgalmazta volna inkább. Én mindenképpen a beszerzés mellett álltam, hiszen nagy segítség a hófúvásos időben egy szakszerűen elhelyezett hófogó. Igaz a településre bevezető út mellett nem nekünk, hanem a közútkezelőnek kellene kihelyezni a hófogót, de nem tették meg eddig sem így, erre várni hazárdjáték úgy gondolom. Bár Rezire is itt tudnak feljutni a lakók, a közös beszerzés nem biztosan járható út. Főképp, hogy a közös hivatal felállításának szándéka kútba esett, a mi hivatalunk erőfitogtatása miatt. 

Településünk 400 m hófogó beszerzését döntötte el, amit a legszükségesebb helyeken fog elhelyezni, megkönnyítve a hó eltakarítást. 

A 400 m háló, és a hozzá tartozó 134 db fém oszlop ára 1 078 230 Ft  Bakony Plastiroute Kft.