Bejelentkezés

2014. évi önkormányzati település bejárás fotókkal

Önkormányzatunk akár csak tavaly, idén is be akarta járni a települést, sajnos a 9 órától 12 óráig tervezett idő, csak a Cserszegi rész bejárására volt elegendő. Régebben a település bejárása, meg volt osztva két napra, egyik napon Cserszegi terület, a másikon a Tomaji rész lett lejárva. 

- Első állomás a Cserszegi területen fekvő Okker Bánya területe volt, a bányába hordott szemét rekultivációja, településünknek több mint 600 000 000 forintjába kerülne. Ez az összeg csak viszonyítás képen településünk egy évi költségvetési fő összegével egyenlő.

 

- A bejárás második helyszíne, egy romos, életveszélyes ház volt, amiről a lakók személyiségi jogai miatt, nem közölnék képeket, az épület leégett már több éve, és ezt a romot kell elbontania önkormányzatunknak, ne hogy baleset történjen.

- Majd az önkormányzat, Államtól térítés mentesen át vett területet néztük meg, ahol a polgármester elmondása szerint még nincs konkrét terv mi is legyen.

- Innen a Cserszegi focipálya melletti le burkolt terület következett, ezen a területen fog állni a rendezvény sátor, méltó helyet biztosítva így már az ottani rendezvényeknek. Én testületi ülésen is elmondtam több alkalommal, hogy ezen a területen érdemes lenne, kialakítani komolyabban egy rendezvény teret. Úgy ahogy azt szándékozta a testület kialakítani, még 6-8 évvel ezelőtt.

 

- A bejárás következő állomása a Cserszegi temető volt, itt Szabó István sírját látogatta meg a testület, a sír rendezett volt, de sajnos a sír melletti feltöltést az eső mindig lemossa.

Így egy járda szegély, vagy esetleg gyep szegélynek használt módszerrel lehet a föld lecsúszását megoldani.

Sajnos ott jártunk előtt is valaki levágta a slagot a csapról, így újra nagyon fel kell emelni a vödröt annak aki vizet akar engedni. A sorozatos problémát csak fix csővel lehet megoldani, vagy egy vödröt tartó kő paddal.

- Majd a Kápolna sor egyik kereszteződéséhez mentünk, ott a csapadékvíz betörése okoz gondot, egyik lakónak, a bejáráskor látszott, az útról a csapadék vizet levezeti a terelés képen kialakított padka. Bár egy nagyobb esőben talán érdemes lenne kimenni a helyszínre, hogy a nagyobb mennyiségű vízzel is megbirkózik e a terelés. 

- következő állomás a várvölgyi úton lévő buszmegálló volt, ide szeretné felállítani önkormányzatunk a másik elbontott focipályás esőbeállóját. Akár a Cserép Vasker előtti váró, ez is a buszváróban tartózkodókat védené az időjárástól, csak a hely szűke akadályozza itt is a kivitelezést, de több megoldási javaslat is elhangzott a bejáráskor, amik közül megvalósíthatóak is volta.

 

Sajnos csak ez az oldal fért bele a bejárásba, pedig a másik oldalon is lenne mit nézni, de talán egy másik alkalommal arra is sor kerül.

Kérem az olvasókat írják meg, hol lenne szükséges bejárást tartani, amit tolmácsolnék is a képviselő-testületnek.