Bejelentkezés

Mégis lesz garázs 7 618 524 Ft-ért!

A márciusi testületi ülésen volt jó néhány hivatkozás bekért árajánlatokra, amiről semmit nem kaptunk, és így kellett volna dönteni róluk.

A beruházások között több olyan is akadt ami, már egyszer elúszott, az árak nagysága, vagy akár csak a kivitelezés szükségessége miatt.


A két beállásos garázs eldőlt, hogy ki volt aki ezt eldöntötte azt csak a polgármester, és kis csapata tudja, én nem.

A pályázatot fura mód, az ezelőtt is nyertes nyerte újra, a Míves Kft 7 618 524 Ft összegért építi fel a véleményem szerint teljesen felesleges garázst, a teleház mellé.

Közvilágítás bővítésének tervezése, engedélyezése Barát u. (350m, 10 Db kandeláber), és a Balaton-Diósi utca ( 620m, és 18 db kandeláber) egy részén, 300 000 Ft.

Hársfa utca szennyvíz hálózatának bővítése, nyomóvezeték 72 m, 1 db szennyvíz átemelő berendezés, aszfalt 80 m2, és helyreállítás, az ajánlatok bekérve, de még nem volt döntés, így csak pályázók nevét adhatom meg, Drv, Geozol Kft.

Pajtika utca szennyvíz hálózat bővítése, itt sincs még döntés, csak a pályázók neve nyilvános, Merics Gyula, Lázár Tamás, Horváth-Ép, DRV, a munkáról annyit lehet tudni több milliós nagyságrendről beszélünk.

Cserszegi fűszeres tér kialakítása, itt nem volt egy ajánlat sem, csak egy rajz mégis hol lesz, Porkoláb utca és a Villa köz kereszteződésében.

Barlang utca járda szakasz felújítása, nyertes pályázó a kivitelezésre Lázár Tamás (562 000 Ft+áfa), az anyagbeszállítására nyertes pályázó JÁN-HÁZ Kft. (425 295 Ft bruttó), itt még a virágosítás is külön tétel volt gondolom, de ezt nem kaptam meg az ajánlatokkal.

Keszthelyi út gyalogút felújítása, erre a munkára is csak bekért ajánlatok voltak, de döntés még nem, a kivitelezésre adtak ajánlatot, Merics Gyula, Lázár Tamás, Király István.

Az anyagbeszállítására adtak ajánlatot, Áruker Bt, Trombitás Kft, JÁN-HÁZ. Még itt sem volt döntés, de a munka több milliós nagyságrendű, az elkülönített összeg erre a kivitelezésre, 4 063 000 Ft. A testületi ülésen kérdésemre, ez egy besaccolt szám-e, azt a választ kaptam a polgármestertől, itt nincsenek ilyen számok. Pedig vannak, hiszen még több kérdés nyitott volt, a testületi ülés után több héttel. A járda aszfaltos kialakítása, egy ajánlat szerint bruttó 8 951 486 Ft lenne.

Barlang utca ivóvíz ellátása, több ajánlat érkezett erre a munkára is, de döntés még itt sem született, a munka itt is több milliós nagyságrendű.

Ebből a felsorolásból is látszik, úgy lett elfogadva költségvetés márciusban, hogy több árajánlat még lógott a levegőben, és sok millió forint eldöntése váratott magára.

Így nem lehet felelős döntést hozni, hogy több héttel a testületi ülés után sincs válasz a kérdésekre.