Bejelentkezés

Megemlékezés a nemzeti összetartozás napjáról

2014 június 4 szerda 16 óra ünnepi testületi ülés.

1 Szabó István Általános Iskola Diáksportkör – Cserszikék tánccsoport támogatási kérelme (Európa Bajnokságon való részvétel)

Külön cikkben írtam róla. Ide kattintva elérhető.

-      Megemlékezés a nemzeti összetartozás napjáról

Cserszegtomaj ünnepi testületi ülésén elhangzott köszöntő, vers, majd egy kis ének után, Pawel atyát hallhatták a jelenlévők. A kórus tagjai, egyen címeres ingben, rózsaszín nyakkendőben: Bartha Gábor, Szeles András, Molnár Gabriella, és Palkovics Zoltánnén kívül még hallhattuk énekelni jegyzőnket, Dr. Milus Lajost is. A Magyarok Világhimnuszát énekelték el a jelenlévőknek. Itt nem az énektudás ami szót érdemel, hanem az a tény, hogy pont a magyarság összetartozásáról szóló ünnepi ülésen énekel külön a testület négy tagja, kizárva a közösségükből a másik három képviselőtársukat, csak azért mert más a véleményük bizonyos dolgokról. 

Pár perccel a polgármester nemzetünk összetartozásáról szóló beszéde után, ilyen feltűnően különcködni, elgondolkodtató. Aki „vizet prédikál, és bort iszik” mennyire vehető komolyan? 

Még volt egy szépséghibája az ünnepi ülésnek. Mi, képviselők meghívást kaptunk a rendezvényre, ahol elmondások szerint több mint 300 nyugdíjas volt jelen 17 órára a testületi ülés után. Ez a rendezvény elkezdődött már 8 órakor, így kicsit fura, hogy arra nem hívtak minket. 

Én nem írnék sokadik gondolatot a nemzetünk összetartozásáról, inkább egy idézetre hívnám fel a figyelmet, ami napjainkban is jól fedi a lényegét ennek a napnak.