Bejelentkezés

2014 június 18-án 15 órakor rendkívüli testületi ülés

1, Cserszegtomaj közigazgatási területén utak felújítására kivitelező kiválasztása (zárt ülés)

2014.04.30-án tertott testületi ülésen tárgyalta a testület ezt a témát, és egy jelentős összeget el is különített erre a feladatra, a honlapon ezen a hivatkozáson megtalálható a részletesebb kifejtése a témának:
http://cserszegtomajelekes.hu/index.php/hatterinformaciok/277-2014-04-30-testuleti-ules

Az érthetőség kedvévért ide másoltam egy pár sort, mégis miről, és mekkora összegről döntött a testület, ezen a ZÁRT ÜLÉSEN.
„47 244 000 Ft került egy sorra, az utak felújítása címszó alá, tervezés és mart aszfaltozás címszó alá pedig 8 661 000 Ft.
Ha ezeket a számokat megnézzük, láthatjuk, a döntések szűkebb marokba kerültek, és nem csak ezekben a témákban, remélni tudjuk csak, hogy ebből a marokból nem folyik ki a „homok”. „

Béke utca, Sziklai utca, Csabagyöngye utca, Iskola utca tervezéssel, és vegyes aszfaltal történő felújítása, és a Szivárvány utca, 2043/8. hrsz utca, valamint a Polgár utca mart aszfaltos burkolat felújítása szerepelt az ülésen.

Bár a törvény lehetőséget ad a zárt ülésre ha üzleti érdekeket sért a nyilvánosság, de ettől még a keretek megadhatóak lennének, elvárt műszaki tartalom, és a nyertes kivitelező összes költsége. A pletykák elkerülése, esetleges összeesküvés elméletek gyártását is ki lehetne védeni a nyilvánossággal, ha a pályázat kiírásakor szerepeltetve van az elbírálás után nyilvánosságra kerülő adat tartalmak leírása, akkor már engedélyt sem kell kérni az adatok hozzáférhetővé tételéért.

Sajnálom, hogy nálunk Cserszegtomajon idáig még nem jutott el a település vezetése, hogy belássa, a tiszta, nyilvános, számon kérhető adatszolgáltatás kifizetődőbb, és korrektebb eljárás, mint ez a fajta nyilvánosságot kizáró zárt üléses, titkos ügyködés.

Ezen a testületi ülésen sajnos nem tudtam részt venni, de ezt nem is sajnálom, mert nem szeretem az ilyen, tartsunk mindent titokban üléseket.