Bejelentkezés

Okkerbánya sokadszorra!

Mint ahogy azt olvashatták már a honlapon, volt egy bejárás az okkerbánya, és a Keszthely város szomszédos területeinek bevonásával. A bejárás előtt egy kis összejövetel volt a hivatalban, és innen indult el a „TÚRA”. Polgármesterünk tartott egy „röpke” beszámolót a település költségvetéséről, az előző ciklus beruházásairól, és sok egyéb a témához semmi kapcsolódást nem mutató dologról.

Sajnos nem tudott két képviselő társam ott lenni ezen a délelőtti bejáráson, egy kicsit zavaró volt a beszámolóban azt hallani, hogy nem vesz minden képviselő részt a munkában. Szerintem ha valaki nem tud eljönni, egy ilyen bejárásra, még nem jelenti azt nem vesz részt a munkában. A két polgármester bevezető beszéde után, szerettem volna ha a körforgalomhoz is kimegyünk, és ott eldöntjük végre fellépünk komolyan a közös ügyünk érdekében. Sajnos ezzel az óhajommal nem találtam nyitott fülekre, és nem mentünk ki, nem is döntöttünk egy közös fellépés mellett. Keszthely polgármestere, elmondta a helyzettel tisztában van, oda nem kíván kimenni újabb törmelékeket nézegetni. Amúgy is tudja ez a téma egy jó talaj, az ellenzéki képviselőknek.  Itt javított miután elmondtam én független vagyok, és az ügy érdekel, nem a népszerűség.

Ami még felháborított, az a kijelentése, hogy lehet aláírásokat gyűjtögetni a civileknek, abból még nem lesz pénz.

Szerintem nekünk civileknek, pont ez a dolgunk, felhívjuk a figyelmét a számunkra fontos ügyekre, a mi általunk választott vezetőknek, majd az ő dolguk annak a finanszírozását, megvalósítását intézni. Bár elhangzott újabb tábla, szemafor, és egyéb látszat intézkedés terve, de ezek csak a probléma elkendőzésére, takargatására jók.

Röviden, az okkerbánya szemete, nyert a számunkra fontos körforgalommal szemben.