Bejelentkezés

Amikor a propaganda, az ágyadba bújt már!

Amikor a propaganda, az ágyadba bújt már!

 

Az Országgyűlés 2017. szeptember 19-én elfogadta, az a törvényjavaslatot, ami mögé bújtatva az ellenzéki reklámok korlátozhatóak. De erről szerintem mindenki hallott már, viszont azt nem biztos tudják akik nem figyelik a települési határozatokat, hogy az önkormányzatok közül, a kormányzat felé lojális testületei elkezdték végrehajtani a mái napig vitatott törvényt.

Több határozatról hallottunk már a médiában, de szerencsére megszületett Cserszegtomaj határozata is, amire úgy vártunk mint egy falat kenyérre. Nem számít az utak állapota, a gyalogátkelők, járdák hiánya, sem a régi szép időkben karácsonyra adott ajándék a 65 év feletti lakóknak.

Mivel a határozati javaslat több oldal /9 oldal/, így csak pár érdekességet írnék le felsorolás szerűen, a teljesség igénye nélkül:

-      „E rendelet előírásai szerint településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni a város(ezt nem tudtam város lettünk) közigazgatási területén reklámok, és reklámhordozók elhelyezése (reklámfelület és reklámtartó berendezés létesítése, felújítása, helyreállítása,…….megváltoztatása) esetén” röviden mindig.

-      „E rendelet előírásai szerint településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni továbbá a hirdető berendezések és hirdetmények elhelyezésére.”

-      „A polgármester a bejelentést követő 15 napon belül hatósági határozatban a tervezett építési tevékenységet, reklám, reklámhordozó elhelyezését vagy rendeltetésváltozását - feltétel meghatározásával vagy anélkül – tudomásul veszi, ha….”

-      „A polgármester a bejelentést követő 15 napon belül hatósági határozatban megtiltja az építési tevékenységet, reklám, reklámhordozó elhelyezését vagy rendeltetésváltoztatás megkezdését, és – a megtiltás indokainak ismertetése mellett - ..”

Már ebből a pár sorból is jól látható, a polgármesterek lesznek az egyszemélyes Bírái a reklámozásnak, ha nekik nem tetszik, vagy az Ő érdekeiket sérti, akkor simán eljárást kezdeményeznek, és ellehetetlenítik a reklámozást, figyelem felhívást.

Több ellenzéki párt bejelentést tett az elfogadott határozatok ellen, mivel az csorbítja a választók mára beszűkült elérési lehetőségit.

Pár gyöngyszem Cserszegtomajról, ezek egészen biztosan nem lesznek betiltva, és nem utolsó sorban mi fizettük, hát csodáljuk együtt