Bejelentkezés

Kell a pénz, így maradnak az adók!

                Kell a pénz, így maradnak az adók Cserszegtomajon!

 

 

 

Testületi döntés értelmében a település együtt dolgozó képviselői egyöntetűen megszavazták, a következő 3 évre a mostani bevételekkel kalkulált összegeket.

 

Röviden, marad az INGATLAN, és a TELEKADÓ is a következő három évben.

 

Csak emlékeztetés kedvéért az adónemeket anno, azért vezette be a testület egy része, hogy az akkor megkapott iskola költségeit tudjuk finanszírozni. Az iskola talán 6-8 hónapot volt saját finanszírozásba majd visszakerült az állam fennhatósága alá, így megszűnt az ok, ami miatt kivetésre kerültek ezek a bevételi források.

 

Nemrég hangos volt a sajtó, a pécsi ingatlanadó kivetési törekvések miatt, ahol azt a település eladósodása miatt kellett előrántani a testületnek (ott is az együtt dolgozók határoztak így). Nálunk, a polgármesteri reklámfilmekben arról halhattunk, hogy 120 000 000 Ft megtakarításokkal zár településünk, az együtt dolgozni tudó képviselők szuper munkája miatt.

 

Ha ez így van, joggal vetődik fel a kérdés vajon miért is kellett ezt a sarcot kivetni minden itt lakóra?

 

-      mert mégsem úgy állunk, ahogy azt reklámozták nekünk?

 

-      mert a beruházások túl vannak árazva?

 

-      mert mégsem olyan jól dolgoznak az együtt dolgozók?

 

-      mert az átgondolatlan kiadások miatt, szükség van még a lakók lenyúlására is?

 

-      mert év végén a jutalom név helyett, bérmaradvány (volt 19 000 000 Ft-os jutalmazás is településünkön) kifizetések túlzóak?

 

-      mert…….?

 

Ezt csak az tudja megválaszolni, aki láthatja a költségvetés minden sorát, nem csak a főszámokat, hanem a számla kifizetéseket. Volt adatkérésem, amire egy 36 000 Ft-os befizetés után kaptam volna választ, mint képviselő. Ez azért is aggályos, mert a választók tájékoztatása is képviselői feladat lenne, de így nem igazán tud megvalósulni.

 

Kérem, aki esetleg elfelejtette az együtt dolgozók szlogenjét, az jól vésse az eszébe, és gondolja át „Szavazzon a közös munka folytatására”.