Bejelentkezés

Lesz itt még stadion is!

 

Talán még stadionunk is lesz?

 

 

 

Ez a kérdés akkor jutott eszembe, miután a januári ülés után olvashattam a helyi újságunk egyik cikkét, amiben az orvosi rendelő, ovi, új bölcsőde megvalósítását olvashattuk.

 

A testületi anyagban kapott köznevelési szakértő, egy külön bölcsődei csoportszoba kialakítását írta elő, a mostani létszámhoz, és a már meglévő lehetőségek figyelembe vételével. Itt a csoportszoba házon belüli kialakítása volt a fő irány, ezt egy nagyobb helység felosztásával, és külön vizesblokkal gondolta el a szakértő. Bár valóban jobb megoldás egy külön helyiség megépítése, mondjuk a mostani csoportszobák mellé, egy plusz csoportszoba építése a rendelő felé, egészen jól használható, és viszonylag gyorsan, könnyen megoldható lenne. Ezen kívül a mostani vizes blokkot is lehetne bővíteni ebben az irányban. Mielőtt valaki azt mondaná ez egy költséghatékony, és átgondolandó ötlet, had írjam le pár mondattam mi lett ebből a plusz bővítési felvetésből nálunk, ahol úgy tűnik a pénz nem számít.

 

-      A mostani rendelő, és védőnői épület /ami könnyűszerkezetes/, és már az építésekor sem nagy gondot fordítottak a hőszigetelésére, lenne az új bölcsőde.

 

-      Mivel itt az új bölcsőde elveszi a helyet a rendelőtől, ezért veszünk egy házat a központhoz közel, amit átalakítunk rendelőnek. (csak megjegyzem most lett kész a rendelőnél, a három lépcsőfok, meg egy kis lejtő 1 000 000 keretösszegből).

 

Az óvodán belüli kialakítás 40 m2 helyiség, és egyvizes blokk 3 wc, 3 kézmosó max 15 m2, állítólag 14 000 000 Ft. /no a lejtő, és a három fok lépcsőből kiindulva 1 000 000 Ft-ér, jó ha elég lesz/ Ez durván túl lett árazva, én heti szinten foglalkozom beruházásokkal, kisebb 1 000 000 Ft értékű, és nagyobb 80- 100 000 000 Ft értékűekkel is, de ilyen elrugaszkodott árakat mint nálunk nem sikerült még kapnom, a közel 20 éves gyakorlatom alatt.

 

A vásárolt épület, és átalakítása 30 000 000 Ft itt csak az a bökkenő, azt sem tudni hol a ház, mi lesz belőle, van e terv amit beáraztak, stb.., stb…

 

A 2018.01.31-ei testületi ülésen ezekről szó nem esett, sem tervek, sem ajánlatok, sem bármi nemű döntést segítő anyag nem állt rendelkezésre. ma eset elküldöm levelem polgármesterünknek, hogy legyen szíves konkrétan tájékoztatni, erről az ötletéről.

 

Én most is azt mondom, míg nincs rendes parkoló a most még rendelő előtt, az iskola megközelítését szolgáló parkolást segítő beruházás nem valósult meg, nincsenek gyalogátkelők, és megfelelő számú járda, normális út, addig az ilyen beruházások csak arra jók, hogy egyesek jól megszedjék magukat!

 

A 3 lépcső, és a lejtő /a pihenő a régi, az csak ezt az igényes burkolatot kapta/: