Bejelentkezés

Aláírásgyűjtés - Frissítve 09.18.

Aláírásgyűjtés

 

Rezi út, és 71-es elkerülő út kereszteződésének, körforgalommá alakítása ügyében, kezdeményeztünk aláírás gyűjtését. Igaz, volt már ez ügyben aláírásgyűjtés, de akkor még nem volt kész a kereszteződés, és nem voltak konkrét tények a kezünkben, mennyire is veszélyes a jelenlegi kialakítás. A mai rendkívüli testületi ülésen kértem fel a képviselő társaimat, hogy egy levéllel mi is, mint a település önkormányzata kérjük a felelős minisztériumot, vizsgálja felül korábbi álláspontját a kereszteződés átalakítása kapcsán. A honlapon olvasható, a 2013. januári soros testületi ülés 24. napirendi pontjában, a levélről pár sor:

{fshare id=166}

24.      71. számú főút elkerülő szakaszán körforgalom létesítése ügyében tájékoztatás.

Keszthelyt elkerülő főút, és Cserszegtomaj, Rezi település megközelítésének főbb útja kereszteződése. Sajnos nem sikerült elérni, a két településhez elsődlegesen használt út, és az elkerülő kereszteződésének, körforgalommá alakítását. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője Németh Lászlóné, levelében említi, hogy hazánkban sok olyan útkereszteződés üzemel baleset nélkül, mint amilyen ez a hagyományos négyágú kereszteződés lesz. Bár a levél azt is megfogalmazza, hogy indokolt esetben, már az átadás után, biztonságos közlekedés érdekében a szükséges beavatkozások gyorsan elvégezhetőek. Csak remélni tudom, nem azt jelenti ez a pár sor, ha lesz baleset, akkor gyorsan kész lesz utólag a körforgalom????? Vagy esetleg kap egy lámpát a csomópont??? Ezek a kérdések remélem, nem lesznek megválaszolva, és nem történik baleset, ami az átépítést szükségessé teszi.

 

Sajnos a leírt balesetek szép számban be is következtek, és az útügyi biztos úr levele, amit Gábor felolvasott sem igazán nyugtatott meg arról, hogy a kereszteződés biztonságosabb lesz. Ebben a levélben, 60 km/h sebesség korlátozó tábla, aszfalt burkolati elemek, kanyarodási rend változtatása szerepel. Véleményem szerint ezek a megoldások, nem fogják a kereszteződést biztonságosabbá tenni. A kereszteződés áteresztőképessége, és biztonsága érdekében csak egy körforgalom, ami megoldás lehet. Rezi település polgármestere Cserép Gábor úr, szintén segít minél több emberhez lejuttatni az aláírási íveket településükön. Ha a két önkormányzat levélben, a rendőrség balesetekre vonatkozó adataival kéri, Németh Lászlónét gondolja át a részünkre megküldött levelét, talán nagyobb súllyal kerülünk az asztalra. Az ívek átadását, szeretnénk minél nagyobb nyilvánosság bevonásával megejteni, hogy ne lehessen besöpörni az asztal alá, mondván ők is voltak itt.

Lehet páran azt gondolják, minek ez a nagy felhajtás, hiszen hiába az eddigi aláírások, az előző testület és mostani erőlködése, mégsem történt semmi.

Én úgy gondolom, nem szabad feladni a harcunkat, hogy végre elkészüljön a körforgalom, ha sokan akarjuk, akkor talán végre eljut oda is a kérésünk ahol tenni is tudnak, akarnak értünk. Az aláírás, ha kevésnek bizonyul, akkor van más mód is arra, hogy kifejezzük a nem tetszésünket. Akár le is zárhatjuk az út egyik sávját, vagy más módon is tiltakozhatunk az életünk veszélyeztetése miatt, de ezt egyenlőre vessük el, és bízzunk benne elegendő ennyit tennünk gyerekeink, szeretteink, barátaink, és saját testi épségünk érdekében.

 

Kérem, ha Önnek is fontos, akkor támogassa törekvéseinket, a Cserszegtomaji boltban, és trafikban is talál íveket, de a nagyobb rendezvényeken, és a lakására is becsöngetünk egy aláírás reményében.

 

Frissítés 2013. szeptember 2.

Cserszegtomajon 4 nap alatt több, mint 340 aláírás gyűlt össze, Reziben is sok helyen lehet aláírni (még nem szedtük össze az íveket de úgy tudjuk ott is több száz aláírás van).

Cserszegtomajon a Csókakői ABC-ben és a Dohány trafikban, rendezvényeken és a cserszegtomaji iskola és óvoda előterében is gyűjtjük az aláírásokat.

Köszönjük mindenkinek az eddigi aláírását. Ha ilyen sokan akarunk körforgalmat, akkor van esélyünk.

Frissítés 2013. szeptember 6.

Manninger Jenő levele a témában:

http://www.cserszegtomaj.hu/new/index.php?content=1&item_id=1872

Frissítés 2013. szeptember 13.

Helyszíni szemlét tartott Manninger Jenő és Mórocz József (Megyei Közúti igazgató):

http://www.monitormagazin.hu/24-ora-hirei/a-biztonsag-erdekeben

Frissítés 2013. szeptember 17.

Mai naptól Reziben a két boltban és az italboltban is vannak aláírásgyűjtő ívek. Rezi Szüreti Mulatságon is alá lehet írni 14:30-tól kb. kettő órán át.

Cserszegtomaj Szüreti Vigasság-onis elérhető lesz az aláíró ív.

Az aláírások gyűjtése szeptember végéig tart. Akkor összegyűjtjük az íveket.

Frissítés 2013. szeptember 18.

Zalai Hírlap cikke a témában: http://zaol.hu/hirek/a-bajt-megelozve-korforgalmat-szeretnenek-1564957

{fshare id=166}

 

ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV

 

Aláírásommal támogatom Elekes István a 71-es és 73162. jelű Keszthely- Rezi bekötőút kereszteződésének biztonságosabbá tételére vonatkozó kezdeményezését.

 

Kérjük, hogy a vagyon és a személyi biztonság, valamint az áteresztő képesség növelése érdekében a 71-es (Keszthely elkerülő) és 73162 jelű Keszthely- Rezi bekötőút jelenlegi, járműosztályozós kialakítását körforgalomra építsék át.

 

NÉV:

Lakcím:

Aláírás:

1.

 

 

 

2.

 

 

 

3.

 

 

 

4.

 

 

 

5.

 

 

 

6.

 

 

 

7.

 

 

 

8.

 

 

 

9.

 

 

 

10.

 

 

 

11.

 

 

 

12.

 

 

 

13.

 

 

 

14.

 

 

 

15.