Bejelentkezés

Cserszegtomaji kartell?

Idézet a wikipédiáról: "A kartell konkurens (versenytárs) vállalatok írásbeli vagy szóbeli megállapodása az egymás közti verseny korlátozására. Célja, hogy a részt vevő cégek magasabb árakat és profitot érhessenek el, miközben nem jár társadalmi előnyökkel. "

A mai napon több lakó is felhívott, hogy a vesztes pályázó ássa a gödröt a szennyvízbekötéshez. Kicsit fura ez a felállás, hogy bár vesztett a cég, mégis ő az, aki felvonult, munkagéppel az árok kiásására. Ha ez valóban így van, az megerősíti a gyanút, a pályázat körüli nem tiszta helyzetről. Ezt a napirendi pontot olvashatják a honlapon a link alatt, ahol a három pályázat közül, mivel az egyik pályázat nem volt teljesen tiszta beadták-e, ezért két ajánlatból választott a testületi kvartett. 

http://cserszegtomajelekes.hu/index.php/rolunk-irtak-mondtak/181-2013-10-30-soros-testuleti-ules

 „A testületi ülés előtt képviselő társam felhívta az egyik Kft irodáját, adtak-e be árajánlatot a kivitelezésre. A hölgy elmondta, ők tudtak a beruházásról, de ajánlatot nem adtak, az ő ajánlatukon céges bélyegzőnek kell lennie, cégjegyzék számmal, adószámmal, bankszámla számmal, és természetesen adó számmal. 

Ezen az ajánlaton, amit az Ő nevükben nyújtott be valaki, ezek a feltételek nem teljesülnek, és aláírva sincs.

Ez el is hangzott képviselő társamtól, aki azt a választ kapta polgármesterünktől, hogy ez nem számít, hiszen van olyan ajánlat, ami érvényes, így tudnak választani. Természetesen a pénzügyi bizottság jóváhagyta, és elfogadta a legkedvezőbb ajánlatot, és a határozat 4 fő támogatásával átment. 

Mivel a jegyzőkönyvek a járási hivatalhoz is bemennek, így gondolom ezután újabb vizsgálódás indul a gazdálkodásuk terén, és ehhez nem kell feljelentés, elég elolvasni a jegyzőkönyvet ahol ez gondolom így le is lesz írva.  

 Mindenki szeretné, ha a településünkön rendben lenne a szennyvíz, víz, és gáz bekötések. De az nem mindegy hány métert lehet megvalósítani ezekből a munkákból, 100 métert, vagy akár 200 métert.”