Bejelentkezés

"Elhallgatta"?

A legutóbbi Krónikában megjelent egy lejárató cikk rólam "Elhallgatta - a bíróság döntött" címmel.

Hogy ez mennyire nem igaz, íme röviden a tények:

- 2013 január 31-én magam kértem a tiszteletdíjak kimutatását
- 2013 év elején kaptam az akkori jegyzőtől egy levelet, amiben közlik nem jól számfejtették a tiszteletdíjamat (saját kérésemre hivatkozva, idézet alább), eljárást indítanak az ügyben aminek az eredményéről tájékoztatnak
  A mai napig nem kaptam semmi tájékoztatást, csak az átutalás lett kevesebb kb. 30%-al, a levél becsatolva a bírósági anyagba.
- 2013 év májusában megjelenő kis füzetemben leírtam a pontos összeget, amit elszámoltak, és kiküldtem a saját pénzemen a település 1200 címére, ezt mindenki megkapta, de a honlapomon a mai napig olvasható.
- 2015 május, kaptam egy felszólítást egy összeggel fizessem be, mert jogtalanul vettem fel a tisztelet díjamat.
- 2015 május válaszlevél az ügyvédemtől, természetesen visszafizetem, de kérem az összeg tételes kimutatását.
- 2015 június ügyvédem telefonon is kérte a kimutatást.
- 2015 július az önkormányzat ügyvédje felszólított a fizetésre, de adatokat még mindig nem kaptam.
- 2015 augusztus közjegyzői felszólítás a fizetésre adatok még mindig nincsenek
- 2015 augusztus ügyvédem nem fogadta el a felszólítást, az adatok eltitkolása miatt.
- 2015 október tárgyalás, a tévesen bérszámfejtett tiszteletdíj ügyében.

A tisztelt díj visszafizetése elől nem zárkóztam el sem 2015 májusban, sem 2013 tavaszán, és ezt az egész település láthatta az újságomban, így a bíróság nem tudott mit kezdeni a polgármester feljelentésével. Bár nem kaptam meg a kért adatokat a polgármestertől, de a bíróságtól igen, mivel nekik kénytelen volt kiadni. A bíróság nem is értette miért ülünk ott, ezért került elő a közös megegyezés, mint lehetséges opció.

Szerintem egy normális ember nem fizet be csak úgy egy összeget, ha azt sem tudja az miből jött ki a végeredmény. Ha holnap kapok egy összeget fizessek be 200 000 Ft-ot, azt is fizessem be? Az én tisztelet díjam 0 Ft/hó ebben a ciklusban, és a baráti kör tisztelet díja mennyi? Ezt a mai napig nem tudni pontosan, mert nem kaptam rá választ.

Természetesen az ügy kapcsán, és a lejáratásom miatt, megteszem a szükséges lépéseket, és ha végre meglesz a bírói végzés, azt közölni fogom a tárgyalásról, nem kiszínezve, hanem eredetiben, ahogy tettem ezt az ügyészségi feljelentésem kapcsán is, ahol csúfosan kikapott a polgármester.

Alább a 2013 májusi füzetem részlete és a most megjelent cikk.