Bejelentkezés

2015. évi beszámoló

Elekes István független önkormányzati képviselő

2015. évi beszámoló

 

   Tisztelt Cserszegtomaji lakók, mivel önkormányzatunk elfogadta, a 2012-ben törvényileg is lehetőséget biztosító képviselő beszámoltatást, írnám le azon tevékenységeimet, amik a képviselőségemből fakadóan ebben az évben rám hárultak.

 

   A település jelenlegi vezetése által, több személyem ellen tett feljelentés ügyében eljártam. Energiáimat sokszor ezen ügyekben való eljárások, a védelmemről való gondoskodás foglalja le, mely nem kevés anyagi ráfordításommal is jár, amit ebben a ciklusban teljes mértékben a saját bevételeimből finanszírozok, mert egyedüliként lemondtam a képviselőséggel járó tiszteletdíjamról.

 

Ügyek, melyben próbáltak elmarasztalni:

 

-          Tévesen bérszámfejtett képviselői tiszteletdíj, az ügy még nem zárult le, mert rágalmaztak az eljárás során.

-           Építés hatósági eljárás a kerítésem miatt, ebben az eljáró hatóság visszalépet az eljárástól, mivel a jelenlegi építéshatósági rendelkezéseknek nem vétett az építés.

-          Közlekedés hatósági eljárás, az épített kocsi bejáróm miatt, ebben az ügyben még nincs döntés csak a szemle történt meg.

 

Ezen ügyek kapcsán sikerült részletesebben betekintenem, a jelenlegi szabályozások, vagy nem szabályozások /mivel még nincs rendezési tervünk/ rendeleti sokaságában. Több helyi lakónak is sikerült így segítenem a könnyebb eligazodását, hasonló építési problémáiban.

 Honlapomon keresztül sokan kerestek, és keresnek most is a település aktuális témáival, amikre többnyire sikerül választ adnom. Azon kérdések, amik túlnőnek rajtam sem lettek megválaszolatlanok, de itt kértem segítséget hozzáértőktől.

Sajnos egyre többen küzdenek megélhetési gondokkal, így pár alkalommal segítettem önéletrajz megírásában, de volt rá példa, hogy sikerült állást is találni munkáját elvesztő lakónak. Büszkeséggel tölt el, hogy több lakót hozzá tudtam segíteni, hogy munkához, megélhetéshez jusson. E tetteim nem publikálhatók névvel, lakcímmel, mert vannak tettek, melyek alátámasztásukkal elvesztenék értéküket és én senki kedvéért nem veszítem el a hozzám fordulók bizalmát.

 

Több kísérletet tettünk páran az itt lakókkal, hogy a körforgalom ne csak ígéret legyen, hanem valóság. Sajnos ez a cél, egyre távolibbnak látszik, a település vezetésének a beletörődő hozzáállása miatt. Pár helyi lakóval takarítottuk, és takarítjuk a közterületek egy-egy részét, gondolom majd lapátoljuk a havat is mint minden évben. Sajnos nem minden lakósági találkozóra, baráti összejövetelre tudok elmenni, ahová meghívnak, de idén is sikerült jó páron részt vennem, ahol sok okos ötlet születet a közösségi lét jobbá, szebbé tételéről.

 

Elekes István Cserszegtomaj 2015. november 3. 11 óra.