Bejelentkezés

Pár Gondolat 2013 - ból körforgalom ügyben!

Pár Gondolat 2013-ból, akkor mindenhol azt lehetett olvasni, természetesen miután az 1200 aláírásnak, a körforgalom ügyében híre ment, hogy itt pár hónap eltelte után, a körforgalom kialakítása érdekében lépések következnek.

2013. szeptember 18., 06:35 szerző: Sámel József/Zalai Hírlap

   Keszthely - A Balaton-parti várost elkerülő, nemrég átadott útszakasz cserszegtomaji kereszteződésében több baleset is történt az elmúlt időszakban. Felvetődött, hogy a csomópontban változtatásokra lenne szükség.

   Közelmúltbeli sajtótájékoztatóján Manninger Jenő Zala megyei útügyi biztos már beszélt a problémáról, majd a napokban helyszíni szemlét is tartott az érintett szakemberek részvételével. Megtudtuk, amikor az elkerülő utat tervezték, nem számoltak a jelenlegi forgalommal. A szakaszon sokkal több autó közlekedik, ráadásul az évek során sokan költöztek Cserszegtomajra, ami szintén növelte az út forgalmát. Az úton több körforgalmi csomópontot is kialakítottak, ám Keszthely és Cserszegtomaj között útkereszteződés „bonyolítja le" a forgalmat. S bár a kereszteződésben számos Stop-tábla figyelmezteti a közlekedőket, közel két hónap alatt több baleset is történt.

Keszthely-Cserszegtomaj közti kereszteződésében számos Stop-tábla figyelmeztet, mégis sok volt a baleset. Az elkerülő útra sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki, s körforgalmat terveznek. Fotó: Sámel József

- Javasoltam, hogy megoldást kell találni, a helyszíni szemle után első körben 60 kilométer/óra maximális megengedett sebességet engedélyező táblát helyzetünk ki az elkerülő útra, a szóban forgó cserszegtomaji útkereszteződés közelében - fogalmazott Manninger Jenő. - Ugyanakkor megvizsgáljuk, hogy ott a későbbiekben miként, milyen forrásból lehet körforgalmat kialakítani, ami biztonságosabbá tenné a közlekedést.

A Zalai Hírlaphoz érkezett észrevétel a keszthelyi Új temető közelében kialakított útkereszteződéssel kapcsolatosan is, hangsúlyozva: ott - főként nyári szezonban - szintén gondot okoz majd a közlekedés, az átjutás. Az útügyi biztos érdeklődésünkre elmondta: vizsgálják a forgalmi szakaszt, ám érdemes várni egy-két hónapot, mire beáll a forgalmi rend, kialakulnak az új közlekedési szokások.

A felmérések szerint az elkerülő út - melyet előszeretettel használnak az autósok - jócskán tehermentesíti Keszthely belvárosát.

 

Sámel József/Zalai Hírlap