Bejelentkezés

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra"

 

"Csak a szépre emlékezem, az első boldog nyárra"

 

Cserszegtomaj településének régi hivatali épülete, ami a régi tanácsháza címet is viselte, és ahol a mai polgármesterünk, és kedves felesége is dolgozott mára a képeken látható állapotba került. Pedig itt volt a régi időkben egészen 2005-ig a Hivatal, és az orvosi rendelő is. Az épület, ahogy az a képeken is látszik a nem a legmodernebb elemekből épült, és az idő is erősen megviselte.

Bár majd minden évben van egy 4 000 000 Ft-os keret az állagmegóvásra a költségvetésben, 2016-ban az ide szánt összegből nem lett felhasználva egy forint sem, a költségvetési sorokból legalább is ez tűnik ki. Volt a területen elhelyezve aszfaltozási törmelék, építési törmelék, és ember legyen a talpán aki tudja még mi. Mára az egyik oldala kezd kidőlni, a tető több helyen sérült, a fala megrepedve, és az egész épület tele van használaton kívüli lomokkal.

Ez az épület adott helyet, a KMB irodának, mint az a becsatolt 2013-as közmeghallgatási jegyzőkönyv részletből is látszik, de temetkezési vállalkozás bemutató termének is adott helyet. Anno a fűtést is javítani kellett, de a tetőt is több alaklommal adott munkát, víz, és a szennyvízzel együtt.

A 2005-ben átadott, új hivatali épület műszaki állapota ügyében, polgármester által kirobbantott felelős keresés, a helyszínen járva, és a képeket látva is minimum elgondolkodtató. Vajon, ha egy polgármester a rábízott közvagyonnal így gazdálkodik, és hagyja az álagát, és ezzel az értékét ilyen mértékben leesni, az nem hűtlenkezelés. Vagy talán van egy érdeklődő aki szeretne olcsóbban hozzájutni az épülethez, és a hozzátartozó területhez? Szerintem, ezt rövidesen megtudjuk majd.  

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 18-án (tomaji részen) megtartott közmeghallgatásáról készült 1-160/2013. számú jegyzőkönyv javítási pótlapja

Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a KMB iroda átadására november 20-án, szerdán 14 órakor kerül sor, az eseményen a megyei rendőrkapitány is jelen lesz. A körzeti megbízottak már végezték munkájukat a teleház épületében, majd a régi hivatal épületébe kerültek át. Jelenleg még nincs meghatározva, hogy a régi polgármesteri hivatal épülete a továbbiakban milyen célra lesz használva. /2013 közmeghallgatás/