Bejelentkezés

Szavazzon a közös munka folytatására!

 

Egy érdekes levél, vagy inkább tanulságos?

 

Ma 19/08-kor kaptam egy levelet, de nem csak én hanem 11 másik címzett. A levél nagyon tanulságos, bár én is próbáltam pár alakalommal a jutalmak, és a díjazások felöl adatokat kérni, de a mai napig nem kaptam semmit.

 Így a testület tagjainak a tiszteletdíja, és az év végén felhasznált mára nem jutalomként fizetett, kiosztott bérmaradványról sem sikerült adatot kapnom.

 Amit teljes biztonsággal állíthatok, az én díjam nem terheli a település kasszáját, mert arról megválasztásom után lemondtam.

 

Kedves Cserszegtomaji Lakos!

 

 Először is engedtessék meg nekem, hogy tegeződjünk a bajtársiasság okán.

 

Gondolom, Téged is foglalkoztat az, hogy a súlyos adóforintjaidat mire költi az arra feljogosított szervezet, esetünkben Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzata. Ezzel én is így vagyok, ezért vettem a fáradtságot, és az önkormányzat honlapján található költségvetési adatokat elemezgettem. Az alábbi következtetésekre jutottam:

 

  1. Az óvoda dolgozóinak (20 fő) havi bruttó átlagkeresete 288.600 Ft, ami lényegében megegyezik az idei évre várható országos átlaggal (KSH alapján). Ezzel semmi bajom nincs, szerintem rendben van.
  2. A polgármesteri hivatal dolgozóinak (15 fő) viszont bámulatosan magas: átlagosan 553.300 Ft a havi bruttó bére, azaz közel 2-szerese az országos átlagnak. Összehasonlításképpen: környékbeli községekben (pl. Rezi, Sármellék) az országos átlag alatti a hivatalban dolgozók bére. Még a dúsgazdag Hévízen is csak 311.000 Ft a köztisztviselők átlagfizetése, a hivatali vezetőké pedig 517.000 Ft. Nem értem, mi indokolja azt, hogy a mieink még ez utóbbit is túlszárnyalják. Miért kell nekünk a bank- és biztosítási szektorban szokásos mértékű fizetést biztosítani számukra??
  3. Az önkormányzati vezető(k)re havi 2.326.700 Ft jut a költségvetési tábla tanúsága szerint, ami ugyancsak nem nevezhető szerénynek. Több, mint félmillió forinttal haladja meg a hévízi városvezető-duó havi jövedelmét!! Hát kell ez nekünk?!

 

Kiszámoltam azt is, hogy ha a nagyra tartott vezető(i)nk és köztisztviselőink megelégednének a hévízi kollégáik igencsak irigylésre méltó javadalmazásával, akkor évente kb. 45 millió forintot spórolhatnának nekünk, cserszegtomaji lakosoknak. Mivel építményadóra és telekadóra nagyjából 85 millió Ft-ot terveztek be az idei évre, ebből levonva a 45 millió Ft-os "engedményt", maradna 40 millió Ft kivetendő adó, amely kevesebb, mint a fele a jelenleginek.

 

 Ehhez mit szólsz, kedves falumbeli?

 

 Reméljük, lesz foganatja a fent ismertetetteknek. Fontos, hogy minél többen értesüljenek erről, ezért arra kérlek, terjeszd ezt a levelet barátaid, ismerőseid körében.

 

Használjuk ki az alkalmat, és tegyük fel ezeket a kérdéseket a közelgő közmeghallgatáson 2017. november 23-án 18:00 órai kezdettel az iskola éttermében is!!

 

 Bajtársi üdvözlettel:  Zorro

 

u.i.: Azért írok álnéven, mert tartok a megtorlástól. Itt már nem babra megy a játék!! N

 

Csak hogy ne feledjük Ők szavazták meg nekünk a telek, és ingatlan adót! 

Volt egy szlogen a részükről 2014-ben, szavazz a folytatásra, hát ezt jól megszavazta aki rájuk szavazott!