Bejelentkezés

Volt egy 2017-es évem!

Volt egy 2017-es évem!

Elekes István Cserszegtomaj önkormányzatának képviselőjének beszámolója ez évi munkájáról, és a 2018-as év terveiről. 

 

Mint minden évben, 2017év végén is minden választott önkormányzati képviselőnek, törvényi kötelezettsége beszámolni munkásságáról. Bár ezt a beszámolót megteheti szóban, vagy mint településünkön, a hivatal által összeállított listában, ki hány ülésen vett részt, hány határozatban ült a szavazó helyiségben, stb….

 

Én, mint más években, idén is inkább az olyan ügyeket emelném ki, amik közösségünket formáló, értéket teremtő ügyek, amiket sikerült nekem, és az engem segítő, támogató településünkön lakó, vagy településünkhöz kötődő lakók segítségével véghezvinni, és amikre büszke vagyok. Természetesen az önkormányzati munka sem kisebb értékű, de az egy választott képviselőnek a kötelessége, még ha nem is ért egyet több döntéssel, de a vélemény kinyilvánítása az őt megválasztók részéről elvárható.

 

Mi az, amit pluszba tettem, 2017-ben:

 

-      2017. április forgalomlassító demonstráció, a Cserszegtomajra bevezető út, és a keszthelyi elkerülő kereszteződésében. Sikerült több párt támogatását is megnyerni a demonstrációhoz, a DK, és az Együtt is részt vett a civil demonstrálókkal együtt a megmozduláson. Zala megyében egyedülálló megmozdulást szerveztünk, több TV, és újság is megemlítette ügyünket, a cél a figyelem felhívása volt, ami sikerült többek véleménye szerint is.

-      2017. július egy 1872-ből származó műemlék kereszt környezetét tettük rendbe páran, bár településünknek volt egy határozata amiben minden év költségvetésének a terhére, 50 000 Ft költséget különít el kőkereszt rekonstrukcióra, mi nem vártuk meg míg történik valami. A területet egész éven át rendben tartottuk, és lassan oda szoktak a cserszegi, és a keszthelyi sétálók, túrázók. Sajnos, van aki nem tiszteli mások munkáját, így két alkalommal is el kellett vinni a letakarított területről az oda szórt szemetet. 

 

 

-      2017. október II. forgalomlassító demonstráció a keszthelyi elkerülő út, és cserszegtomaji bekötőút kereszteződésénél. A körforgalom megépítését már 2013 év végén megígérte országgyűlési képviselőnk, és a település újságjában is ezt lehetett olvasni a választások előtt. Ebből mára csak ígéret maradt, bár jön a választás 18-ban, majd gondolom megint megígérik nekünk. Októberben a helyi civilekkel együtt, 4 párt is elfogadta a meghívást, így a Momentum Mozgalom, az MSZP, a DK, és az Együtt is részt vett a megmozdulásban.

 

 

-      2017. november ajándékgyűjtés állami gondozott gyerekeknek, kettő helyszínen vettük át az adományokat, Keszthely, és Zalaegerszeg INTERSPAR. Ezekben az áruházakban kaptam engedélyt, a SPAR Magyarországtól a gyűjtőpontok kihelyezésére. Marcali, és a zalaegerszegi otthonoknak adtuk át az összegyűjtött egy teherautónyi ajándékokat. Az egész évi munkámból erre vagyok a legbüszkébb, és nem csak a sikere miatt, hanem azért is, mert ennél a gyűjtésnél látszott igazán, milyen emberek lakják szűk otthonunkat. Jó emberek, akik segítőkészek, és hajlandóak megmozdulni jó ügyek érdekében.

 

 

 

-      2017. december, adománygyűjtés a Máltai Szeretetszolgálattal a hévízi SPAR üzletnél. Itt tartósélelmiszert gyűjtöttünk a keszthelyi otthon számára, még 2011, és 2012-ben is itt voltam segíteni. Hogy melyik évben volt sikeresebb a gyűjtés azt nem tudom, de a 2017-es év vége is erről szólt, és szinte mindegy is mikor melyik év a sikeresebb, a lényeg hogy tegyünk valamit a rászorulókért.

 

 

 

Mi is lesz 2018-ban?

 

Erre a kérdésre én sem tudom a választ, de ami biztosan lesz, forgalomlassító demonstráció a nyáron, ha nem lesz körforgalom, ajándékgyűjtés állami gondozott gyerekeknek, és adomány gyűjtésben is részt szeretnék venni ismét a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében. Ami egy kicsit fájó hiányosság nekem a 2017-es évből, az ételosztás, amit sajnos már nem tudtam megszervezni támogató segítőimmel, de 2018-ban ismét nekifutunk.

 

Bízom benne, hogy látva mi mindent tudunk tenni ha akarunk, egy kicsit részesei akarnak lenni mások is ehhez hasonló, vagy akár a leírt megmozdulásoknak, gyűjtéseknek. Ha másért nem a csillogó szempárok miatt, mikor az ajándékok megérkeznek, vagy egy körforgalom megépítésének, amiben részünk lehet, hogy így biztonságosabbá, élhetőbbé váló tegyük településünket.

 

A jövő a miénk, és nekünk kell érte tenni, ne várjunk másra, mert a saját életünkért, és a gyerekeink jövőjéért mi felelünk!