Bejelentkezés

Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak…..

 

Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak…..

  

Ma is szembesülnöm kellett mennyire nem tiszteljük a másik munkáját, de nem csak a munkát, ami sokan önzetlenül teszünk, hanem olyan emlékeinket amik fontosak, amik nélkül nem azok vagyunk akiknek valljuk magunkat. 2018, Magyarországon a keresztény demokrácia megerősítésének éve, állítólag, de mit is jelent ez valójában.

 

Míg így élünk nem sokat, sőt talán semmit, ha egy nép úgy él ahogy azt a kereszténység tanítja, nem szorul instrukciókra mit, és miért kell tennie, mert tudja. Nem csak maga miatt, hanem a családja, gyerekei, barátai, a települése ahol él, vagy akár az országa érdekében, ahol szeretne megöregedni, és majd békében nyugodni.

 

Nem foghatunk mindent a rossz helyzetünkre, az időjárási frontokra, de még a pártokra sem, egyszerűen ilyen emberek is vannak. Igazán Őket sajnálom, mert míg én, és azok akik hozzám hasonlóan szívesen tesznek rendbe olyan területeket, emlékhelyeket amihez semmi közük, sokkal boldogabb, és tartalmasabb életet élünk, mint az a szánalmas kisebbség, akinek szó szerint semmi sem szent.

 

Bár nem vagyok már önkormányzati képviselő, de tudom minden évben ezen a területen is sétálgatnak a település elsőnek nevezett emberei, és látják a szeméthegyeket. Volt a keszthelyi önkormányzattal is közös „séta”, amin szintén szemöldök ráncolgatva nézegettek a polgármesterek, és képviselők, de azután sem történt semmi.

 

Nem azért fizetünk pofátlanul kivetett ingatlan, és telek adót több tízmilliót, hogy ne csináljanak érte semmit ezekkel a szemét kupacokkal, amik közterületen, az-az Önkormányzati területen halmozódnak. Persze az ilyen rendbetételekből, nem lehet zsebre rakni milliókat, így nem is mozgatja a testület ingerküszöbét.

 

Én, és páran mikor rendbe tettük ezt a több mint 140 éves keresztet, nem csak azért tettük, hogy szebb legyen, hanem tettük ezt azért is, hogy a gyerekeink lássák a jó példát, és ha majd ők is szülők lesznek emlékezzenek rá, hogy jónak lenni jó!