Bejelentkezés

Iskola építési terület bejárása 2012.08.22

16-órakor a kivitelező volt olyan kedves, és végig kalauzolt minket az épülő iskola területén. Már volt részünk egy bejáráson, de ott még sok munkafolyamat nem volt igazán értékelhető, hiszen éppen akkor álltak neki. Az iskola építése, az idő rövidségéhez képest nagyon jó ütemben zajlik.

 

A konyha berendezések már nagyrész beépítve találhatóak, az alsószint mondhatni 90%-ban már kész, pár apróbb simítást leszámítva. Az első emeleten is a komolyabb munkák, vizes blokkok, főbb szerkezeti elemek a helyükön vannak, a tetőtér ami még nagy munkát követel a gipszkarton falak egy része beépítés alatt. De a munkaterületen tapasztalt létszám, és szorgos munkavégzés, nem ad okot a kételkedésre, hogy elkészül a munka, mire szükség lesz a helyiségekre.  Sikerült végre szembesülni az előző napon tárgyalt fallal is, ami 4 db kis elválasztó fal, az óvoda Wc-ben, amire a vállalkozó 25 ezer Ft/db nettó árajánlatot tett. Ez egy kicsit szembetűnően kis összeg az elkülöníteni akart 2 millió Ft-hoz képest.

 

Itt pár foto talán beszédesebb, mint bármely mondat a régi iskola épületről:

Csak megjegyezném a bejárás utáni benyomásomat, ami látva a jóval nagyobb terek, sokkal méretesebb konyha láttán. Vajon kell nekünk ekkor iskola? Meg tudjuk tölteni diákkal, tartalommal ezt az új, szép, de hatalmas épületet?

 

Ez lesz egy nagy kihívás még a település számára, főként tudva, sokan nem a saját településükre íratták be gyereküket iskolába, hanem Keszthelyre, Hévízre.