Bejelentkezés

Polgármesteri hivatal átalakítása 2011-ben

Tisztelt „Lakótársaim”, hogy polgármesterünket idézzem, gondolom önöket is érdekli, mikén lett átalakítva a mi kis településünk hivatala.

 

 

De mielőtt hozzá kezdenénk, egy kis történelem, mikor is lett átadva?  

Igen jól látja mindenki 2005-ben, de a táblát már ne keresse senki, az eredeti helyén, mert a főbejárat mellől a belső folyosó falára „száműzték”. Jogos a kérdés, mi szükség volt vajon egy csupán 6 éves épület átépítésére? Sajnos ezt én nem tudom megválaszolni, talán polgármesterünket kérdezzék, ha összefutnak vele, mivel ő volt a szellemi atya a munkák elvégeztetésének.

Pár adat az átépítés költségeiről:

Összes költség: 2 201 285 Ft

Néhány komolyabb költség, ami az átépítés során felmerült, villanyszerelés anyaggal bruttó 440 271 Ft egy helyi vállalkozó munkája, Építési munkák anyaggal bruttó 1572 937 Ft szintén egy helyi vállalkozó munkája. Ez a két vállalkozó munka, és anyag díja összesen bruttó 1 928 020 Ft (összes költség 2 201 285 Ft).  Még ezen kívül egy kisebb összeg lett elköltve festésre, és pár anyagra.

Nem a munkadíjakat szeretném vitatni, inkább azt nem értem, mi szükség volt egy jól megépített, pár éves épület szétdúlására, hiszen a munkadíjakból is látszik, és az összes költség nagyságából, hogy elég nagy munka volt ez az átalakítás. 

Ha nem lenne elég ennyi ablakon kidobott pénz, még hozzájön az átalakításokhoz, egy recepciós pult, potom bruttó 290 000 Ft összegben. No, hogy ez a pult mi célt szolgál, Cserszegtomajon, arra még nem sikerült rájönnöm.