Bejelentkezés

Teleház Orvosi rendelő felújítás Cserszegtomaj

Teleház felújítása Cserszegtomaj

 

Bár teleház felújítása néven szerepel ez a tétel a költségvetési sorok közt azért nem a teljes teleház összes munkája tartozik ide. Például a teleház számítástechnikai termét, az Ifjúsági Klub fiataljai festették ki, pár doboz üdítőért, és szívességből a falu iránti elkötelezettségük okán. Ez a példamutató magatartás, bár lehet egy kicsit elcsépelt a fogalom, megszívlelendő lenne az idősebb generációk számára is. Mert rendezvényeken tündökölni, vagy éppen vállalkozóknak kiadni munkákat, nem igényel nagy szervezőkészséget, és pláne nem olcsó. Természetesen a szakipari munkákat, nem lehet bárki által elvégezni, de jó pár olyan munka van, amit saját házon belül meglehetne oldani.

Teleházunk bejárattól balra eső részének szerelési, bontási munkái, és az épület fűtés szerelése összességében 2 016 381 Ft volt. A munka nagy részét a polgármesteri hivatalnál is dolgozó cserszegi vállalkozók végezték. Ami itt is dicséretes, hiszen helyi emberek kaptak munkát saját településük hivatalától. Sajnos a fűtés szerelése önmagában nem elegendő, hiszen télen nem lehet felfűteni az épületet, mert a szigetelése nagyon rossz, talán nem is létezik. Ennél az épületnél, véleményem szerint sokkal nagyobb horderejű munka lenne szükséges, ha úgy találjuk, hogy fel szeretnénk újítani, az ilyen részmegoldások, szintén kidobott pénzek. Főként, hogy a szép új iskola, akár helyet is tudna adni egy teleháznak, és az amúgy is fűtött helyiségek közt csak akadna egy üres terem. Már a teleház felújításakor tudta minden érintett, aki a részese volt a döntésnek, hogy az iskola projekt 2012.08. hónapban befejeződik. És lesz egy jóval nagyobb, új, fűtött iskolaépület, ahol bőven akad hely a pár teleházas számítógépnek. A teleház iskolába való költöztetése, sok pénzt spórolt volna településünknek, és az új épület is jobban ki lenne használva.

Így a jelenlegi fenntartási költségeit teleházunknak, nagy részben megtudnánk spórolni, és a megnövekedő iskola költségeibe fektethetnénk.

 

Cserszegtomaj Orvosi rendelőjének felújítása.

 

Sajnos az elmúlt év során, sokat jártam én is az orvosi rendelőben. Én személy szerint örültem a megújult rendelőnek, az új székeknek, és a szép, tiszta belső térnek. Bár a székek állapotát nem ártana ha a községgazda, vagy más aki erre alkalmas, ellenőrizné legalább negyedévente. Én, és tudom mások is jártam úgy, hogy majd hanyatt estem a mozgó, fellazult ülőlap miatt.  Testületi döntés született, a rendelő előtti téren, pad elhelyezésére, amit egy esővédő tetővel, kell ellátni, hogy esőben, és a napsütésben is védje a nyitás előtt odaérkezőket, vagy az éppen még buszra várókat. A felvetést Román Erika képviselő tette, a hozzá beérkező panaszok kapcsán. Felvetésével a testület egyetértett, és a falugazdát megbízta a további intézkedésre. Bár egy kissé elakadt a pad”projekt, de bízom benne a télre, vagy az esős időre csak elkészül. A rendelő átalakítása bruttó 542 221 Ft-ba került. Kérem a használóit vigyázzunk rá, hogy minél tovább élvezhessük kényelmét.