Bejelentkezés

Föld napja Cserszegtomajon is 2013-ban

A természet, olyan valami, ami mindig ott van, ha kell. Gondolják ezt sokan, kik vannak olyan naivak, hogy ezt a frázist el is hiszik. Sajnos mára olyan mértékeket öltött a szemét, hogy a legtávolabbi kontinenseket is megfertőzte. Gondoljunk csak az Északi, és Déli sarkon található műanyag palackokra, vagy a szatyrokra amik el úsztak odáig is. Az óceánokat fertőző olajfoltok sem lettek kisebbek, mára.

Úgy hiszik az emberek, ez velünk nem történhet meg, és rúgják tovább a már eldobott szemetet. Szerencsére vannak településünkön páran, akik ezeket a tovább rugdalt szemeteket, a mai délután (április 20-án, szombaton) megtizedelték a Csókakői-patak medrében. Igaz nem voltunk annyian, mint legutóbb, de a lelkesedés ugyanakkora volt. Büszkék lehetünk az ifjúsági klub fiataljaira, akik ezt a délutánt is erre a nem túl „trendinek” számító munkára „pazarolták”. „ZÖLDBEN GONDOLKODTAK” és ők nem csak a menő, mostanság divatos zöldterületek építgetésére, hanem a meglévők gondozására is gondoltak, és tettek is érte. Nem szóval, nagy ívű beszédekkel több tíz millió forintért épülő reklám beruházásokkal.

Ma, 22-én hétfőn délelőtt találkoztam az út mentén hivatalunk dolgozóival, akik szintén kitettek magukért, és megtisztították a Cserszegre vezető út melletti árkot.

Íme pár fotó, azokról aki tesznek, és nem csak beszélnek a jó dolgokról, köszönjük nekik: