Bejelentkezés

I. Népi Hangszeres Fesztivál Cserszegtomajon

Van egy nyelv, mely minden ember számára érthető bármilyen nyelvet is beszéljen, ez pedig nem más, mint a zene.  A népzenét illetve az ősi népi hangszereink használatát nem lehet csupán megörökölni. Mindenkinek újra és újra el kell sajátítania, hogy összekössön minket a tájjal, ahol élünk.

{fshare id=165}

Cserszegtomajon 2013. augusztus 10-én 18 órától az iskola udvarán vette kezdetét a fesztivál. (2013. évi közművelődési munkatervben már szerepelt e program, melyet húgom Süliné Elekes Éva készített el, egyeztetve a rendező zenekarral.)

A fellépők közt szerepeltek: a házigazda Kék Balaton Citerazenekar, a Gyenesi Négyes Citerazenekar, Balogh László és Kovács Péterné Keszthelyről, Kovács Péter és Kovács Péterné szintén Keszthelyről, Baglas Fundamentum Néptánc Együttes Marcaliból, Pintér József citera szólista szintén Marcaliból, Citera Trio szintén Marcaliból, Pék András és Pékné Orbán Julianna Gyenesdiásról, a Harangláb Zenekar Zalaegerszegről, a Kacagó Gerle Csabrendekről, Szilágyi Franciska citera szólista Csabrendekről, Gyenesdiási Dalárda és Citerások, Zengő Négyes Tardoskeddről, majd újra a házigazda Kék Balaton Citerazenekar. 21óra 30 perctől a budapesti Márványos Tamburazenekar koncertje zárta az estet.

E délutántól estig tartó rendezvénye Cserszegtomajnak a településünk zenei tündöklése volt. E zenészek megmutatták, hogyan lehet a legszerényebb eszközökkel, egy hangot beszélnünk, s ez valódi művészet. Gratulálok minden fellépőnek, és hálás köszönet a Kék Balaton Citerazenekar tagjainak az ötletért,  szervezésért.