Bejelentkezés

2013. október 23. – A Névtelen Hősök Emlékére

2013. október 23. – A Névtelen Hősök Emlékére

 

Ma 1956. Hőseire emlékezünk. A névtelen és neves hősökre, akik nem önmagukért, hanem örökül kapott szabadságukért, szabadságunkért fogtak fegyvert, de e fegyver sok esetben puszta szó, tettek, mások segítése volt.

Kik voltak ők? Akik hittek az emberségben, a jóságban, az embertársi szeretetben. Akik nem hajtottak fejet az erkölcs, a társaik eltiprásának. Akik azt mondták, összetartozunk mi magyarok és nem hagyjuk, hogy a jelen reménytelensége a jövő nemzedékére is rányomja bélyegét. Mivel fizettek szavukért, tetteikért? Az életükkel. A legdrágább kincsüket adták értünk utódokért. A sok árva, özvegy, anyák, akik gyermekeiket siratták, az ő hangjukat hordja ma a szél, az ő bánatuk, gyászuk segített hozzá minket, hogy ma ne legyenek gondolataink falak közé zárva. Nagyon nagy ára volt e szabadságnak, nagyon sok fájdalommal járt. Nem szabad soha elfelejtenünk, ezért e napot, emlékezzünk ma Rájuk.

Tegnap volt Cserszegtomaj emlékünnepsége, ahol az iskolás gyermekek műsorukkal emlékeztek és emlékeztettek minket 1956-ra. Köszönöm minden gyermeknek, felkészítő pedagógusnak, hogy részt vehettünk az ünnepségen. 

{fshare id=175}