Bejelentkezés

II. Cserszegtomaji Nyári Gyermektábor

II. Cserszegtomaji Nyári Gyermektábor

Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen sok idő elmúltával írok utolsó gyermektáborunkról, amelyet itt Cserszegtomajon 2013. nyarán rendeztünk. A késedelem egyik oka talán a cikk, amit a település honlapján és újságjában olvastam, amely alá odaírták a nevemet, mely szerint a szakmai beszámolómat felhasználva készítették el, de úgy mintha én ott sem lettem volna. Megemlítettek egy-pár nevet, de én úgy gondolom, hogy vagy mindenkit megemlítek, vagy senkit. A csapatkapitányokat, segítőket, akik a két hétben szintén mindig velem voltak, akik vasárnap is jöttek pakolni velem a Kultúrházunkba, hogy a gyermekek hétfőn reggel tiszta környezetben kezdhessék a napot, meg sem említik.

Fontosnak tartom, hogy valahol e gyermekek meg tudják nézni az összes sok-sok képet, amit készítettünk róluk, ez a  másik ok, miért úgy gondoltam ide testvérem honlapjára töltöm fel őket, hiszen a település honlapjára se módom nincs már rá, se lelkem.

 

A két hét, melyet hagyományosan az iskolai nyári szünet kezdetén indítottunk, a vártnál is nagyobb sikert aratott, hiszen a két hét alatt 70-75 gyermekünk volt. A tábor 25 fő önkéntes segítői nagyon kitettek önmagukért, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kalandokkal, örömökkel teli program. E tábor igazi értéke az ifjúsági klubunk fiataljainak és pár édesanya szeretetének otthonos légköre volt. Az éppen kicsit idősebb lányok, fiúk őrizték, vigyázták a kisebb gyermekeket. A táborunk lakóinak így alkalma adatott, hogy megtalálják a számukra leginkább közel álló személyt, akihez bizalommal fordulhattak. Nagyon jó volt látni, ahogy a kicsi lányok, fiúk megrohamozták az éppen kicsit idősebb vigyázóikat, akik mindig készen álltak a játékra.   A legkisebb táborozónk alig 4 évével ugyanúgy részt vett a sorversenyekben, csapatjátékokban, mint a 12-13 évesek. A kicsik olyan biztatást kaptak a csapatuktól, hogy megtáltosodva vették az akadályokat. Az ebédből jövet, amit a Kápolna soron lévő étteremben tudtunk megoldani, a legkisebbek szinte mindig egy-egy fiatal nyakában érkeztek vissza a Kultúrházunkba. Azt hiszem csapattá kovácsolódtunk. A sok játék, foglakozás, kirándulás, versenyek, amiket együtt éltünk át, örökre velünk maradnak.  

Szinte minden reggelünk tánccal és tornával indult, amelyeket a fiatalok mutattak be

 A zenét a fiuk szolgáltatták

Az első nap ismerkedéssel kezdődött, ahol a gyermekeket 3 csoportra osztva vehették át csapatkendőjüket és foglalhatták el csapatkapitányuk oldalán helyüket.

Elsőként a csapattagok ismerkedtek meg, majd a csapatok egymással, persze sok játékkal.

A csapatok versenyeztek 

Ebédezni mentünk.

Kincset kerestünk

Nagy melegben locsoltunk

Fazekaskodtunk

Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomáson voltunk.

 

Modelleztünk is.

Bence akadálypályája nagy sikert aratott.

 

Szőttünk is a lányok segítségével.

Palacsintát sütöttek a szülők nekünk

 

Csapatok az első hét utolsó napján.

Kék csapat 

Sárga csapat

Zöld csapat

A segítők Milka csokit kaptak. 

A második héten kissé hidegebb volt, tornáztunk, táncoltunk reggelenként.

A Kultúrházban voltak a foglalkozások egy része a hidegebb idő miatt. A csapatok feladatokat mutattak be a színpadon.

 

Délutáni mese nézés ebéd után.

 

Kis akrobaták 

Festetics Állatparkban voltunk a 2 héten.

Süliné Elekes Éva táborvezető