Bejelentkezés

hol-sirjaink-domborulnak-unokaink-leborulnak  Hol sírjaink domborulnak, unokáink leborulnak…..    Ma is szembesülnöm kellett mennyire nem...
236

II. Cserszegtomaji Nyári Gyermektábor

II. Cserszegtomaji Nyári Gyermektábor

Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen sok idő elmúltával írok utolsó gyermektáborunkról, amelyet itt Cserszegtomajon 2013. nyarán rendeztünk. A késedelem egyik oka talán a cikk, amit a település honlapján és újságjában olvastam, amely alá odaírták a nevemet, mely szerint a szakmai beszámolómat felhasználva készítették el, de úgy mintha én ott sem lettem volna. Megemlítettek egy-pár nevet, de én úgy gondolom, hogy vagy mindenkit megemlítek, vagy senkit. A csapatkapitányokat, segítőket, akik a két hétben szintén mindig velem voltak, akik vasárnap is jöttek pakolni velem a Kultúrházunkba, hogy a gyermekek hétfőn reggel tiszta környezetben kezdhessék a napot, meg sem említik.

Fontosnak tartom, hogy valahol e gyermekek meg tudják nézni az összes sok-sok képet, amit készítettünk róluk, ez a  másik ok, miért úgy gondoltam ide testvérem honlapjára töltöm fel őket, hiszen a település honlapjára se módom nincs már rá, se lelkem.

 

A két hét, melyet hagyományosan az iskolai nyári szünet kezdetén indítottunk, a vártnál is nagyobb sikert aratott, hiszen a két hét alatt 70-75 gyermekünk volt. A tábor 25 fő önkéntes segítői nagyon kitettek önmagukért, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kalandokkal, örömökkel teli program. E tábor igazi értéke az ifjúsági klubunk fiataljainak és pár édesanya szeretetének otthonos légköre volt. Az éppen kicsit idősebb lányok, fiúk őrizték, vigyázták a kisebb gyermekeket. A táborunk lakóinak így alkalma adatott, hogy megtalálják a számukra leginkább közel álló személyt, akihez bizalommal fordulhattak. Nagyon jó volt látni, ahogy a kicsi lányok, fiúk megrohamozták az éppen kicsit idősebb vigyázóikat, akik mindig készen álltak a játékra.   A legkisebb táborozónk alig 4 évével ugyanúgy részt vett a sorversenyekben, csapatjátékokban, mint a 12-13 évesek. A kicsik olyan biztatást kaptak a csapatuktól, hogy megtáltosodva vették az akadályokat. Az ebédből jövet, amit a Kápolna soron lévő étteremben tudtunk megoldani, a legkisebbek szinte mindig egy-egy fiatal nyakában érkeztek vissza a Kultúrházunkba. Azt hiszem csapattá kovácsolódtunk. A sok játék, foglakozás, kirándulás, versenyek, amiket együtt éltünk át, örökre velünk maradnak.  

Szinte minden reggelünk tánccal és tornával indult, amelyeket a fiatalok mutattak be

 A zenét a fiuk szolgáltatták

Az első nap ismerkedéssel kezdődött, ahol a gyermekeket 3 csoportra osztva vehették át csapatkendőjüket és foglalhatták el csapatkapitányuk oldalán helyüket.

Elsőként a csapattagok ismerkedtek meg, majd a csapatok egymással, persze sok játékkal.

A csapatok versenyeztek 

Ebédezni mentünk.

Kincset kerestünk

Nagy melegben locsoltunk

Fazekaskodtunk

Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomáson voltunk.

 

Modelleztünk is.

Bence akadálypályája nagy sikert aratott.

 

Szőttünk is a lányok segítségével.

Palacsintát sütöttek a szülők nekünk

 

Csapatok az első hét utolsó napján.

Kék csapat 

Sárga csapat

Zöld csapat

A segítők Milka csokit kaptak. 

A második héten kissé hidegebb volt, tornáztunk, táncoltunk reggelenként.

A Kultúrházban voltak a foglalkozások egy része a hidegebb idő miatt. A csapatok feladatokat mutattak be a színpadon.

 

Délutáni mese nézés ebéd után.

 

Kis akrobaták 

Festetics Állatparkban voltunk a 2 héten.

Süliné Elekes Éva táborvezető