Bejelentkezés

Idősek napja 2012.10.13 szombat

A 2012 évi idősnapi estre 13-án szombaton került sor, amit a polgármester beszéde nyitott meg. A megnyitó után beszédet mondott az országos idősügyi tanács tagja, ahol kiemelte, a jelenlegi kormányzás megőrizte a nyugdíjak reálértékét.

Mint laikus, ha még jól emlékszem a reálérték a vásárló erőt is jelenti, az infláció Magyarországon a legnagyobb az Unióban. KSH szeptemberi jelentése szerint: Szeptemberben a fogyasztói árak 6,6%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt jelentősen emelkedett az üzemanyagok és a dohányáruk ára, miközben árcsökkenés következett be a tartós fogyasztási cikkek és a szolgáltatások körében.  /gondolom ennyit nem emelkedett senki nyugdíja sem, az elmúlt évben/

Majd a beszédek után, az óvódások műsorát láthatták a résztvevők, akik egy nagyon aranyos, verses, énekes műsorral kedveskedtek az időskorúaknak.  Az aranykorúakért végzett munkájuk elismeréseként virágot kaptak, Koroncz Katalin és Keneseiné Szabó Ilona. Süliné Elekes Éva szóbeli elismerésben részesült, az idősbarát önkormányzat pályázati munkájáért. Majd az elismerések, és az óvódások műsora után, Oszvald Marika énekelt /127 000 Ft/műsor/, és a zenét Varjasi Gábor /25 400 Ft/ szolgáltatta, az est folyamán. Egy nagyon kellemes beszélgetős, jó hangulatu kis összejövetel volt a szombat esti program, néhányan még táncra is perdültek. Még jó pár évet kívánok minden résztvevőnek erőben, egészségben.

  Kettő fénykép a hangulatidézés jegyében: