Bejelentkezés

infokeszthely.hu - Átadják az általános iskola és óvoda felújított épületét Cserszegtomajon

Átadják az általános iskola és óvoda felújított és kibővített épületét ma a Zala megyei Cserszegtomajon - közölte a település független polgármestere az MTI-vel.

Bartha Gábor elmondta, a háromezer lakosú településen az intézmény felújításával és bővítésével többfunkciós épületegyüttest alakítottak ki, amely korszerű és magas színvonalú nevelési és oktatási körülményeket biztosít a tanévet kezdő 162 általános iskolásnak és a 130 óvodásnak.
A beruházás során az óvodai szárny 60 négyzetméteres óvodai-bölcsődei csoportszobával, új öltözővel és fejlesztőszobával bővült, a tanításhoz új eszközöket vásároltak.
Az iskolában a szükségtantermeket megszüntették, helyette új szaktantermeket, szertárakat alakítottak ki. A tantermekben állítható magasságú székeket és egyszemélyes padokat helyeztek el, a szaktantermekbe mobil padok kerültek, amelyek a tanórákon segítik a csoportok kialakítását, a természettudományi teremben pedig adottak a feltételek a biztonságos kísérletekhez.
Az uniós előírásoknak megfelelő konyhát új tárolóval bővítették, az étterem alapterülete pedig több mint kétszeresére nőtt, és alkalmas különböző rendezvények megtartására is.
Az akadálymentes épületben lehetőség lesz az alternatív energiaforrások felhasználására is, így várhatóan csökken az intézmények fenntartási költsége.
A 275 millió forintot meghaladó beruházáshoz több mint 201 millió forint támogatást nyertek el a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat biztosított.

Eredeti cikk: http://www.infokeszthely.hu/hir_olvas/permalink:tadjak-az-altalanos-iskola-es-ovoda-felujitott-epuletet-cserszegtomajon-2012-09-03-201613/